Ekonomi

VİOP güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı sözleşme haftaya yüzde 0,4 artışla 7.531,75 puandan başladı.

Açılış seansında Ağustos vadeli işlem sözleşmesi, bir önceki normal seans kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 7.531,75’ten işlem gördü.

Dün alım rotası izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 2,3 üzerinde 7.505,00 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında yükselişini sürdürerek 7.535,00 puana ulaştı.

Takviye konumunda 7.400 ve 7.250 puan

Dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin kaygıların sürmesiyle küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, ABD’de bilanço dönemi yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Analistler, bugün Morgan Stanley ve ABD’nin en büyük bankalarından Bank of America tarafından açıklanacak ikinci çeyrek finansal sonuçları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devam eden ziyaretlerinden haber akışının takip edileceğini belirtti.

Bugün yurt içinde net uluslararası yatırım durumu ve konut fiyat endeksinin, yurt dışında ise ABD’de perakende satışlar ve sanayi üretiminin takip edileceğine de değinen analistler, endeks sözleşmesinde 7 bin 600 ve 7 bin 750 seviyelerinin teknik olarak gündemde olduğunu söyledi. direnç konumunda, 7.400 ve 7.250 puan ise güçlendirme konumunda. kaydedildi.

haberhadim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu