Haber

Samsun Tabip Odası Dr. Ekrem Kayaalp’in dövülmesini protesto etti

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servis Tabip Odası’nda görevli Dr. Ekrem Kayaalp’in hasta yakınları tarafından darp edilmesini hastane önünde yaptığı açıklamayla protesto etti. Samsun Tabip Odası Başkanı Faysal Çadır, “Bizi yönetenlere ‘sağlıkta şiddetin nedenlerini araştırın’ dedik olmadı. Tedbir alıyormuş gibi yaptılar tabi bunlar sorunu ortadan kaldırmadı” dedi.

Samsun Tabip Odası Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servisi, hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Ekrem Kayaalp, hastane önünde açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Samsun Tabip Odası Başkanı Faysal Çadır şunları söyledi:

“BU BİR OLAY DEĞİL”

“Bugün burada yaşadığımız bir sağlık kuruluşunda yaşanan şiddet olayını protesto ve protesto etmek için toplandık. Dün gece bu hastanemizde Çarşamba Devlet Hastanemizde doktor arkadaşımız Ekrem Kayaalp darp edilerek şiddete maruz kaldı. sağlık hizmeti vermek için geldiği acil serviste kurtarmaya çalışıyordu.meslektaşımız işitme,görme ve bilincini kaybetmiştir.gözlem altına alınan meslektaşımızın tetkikleri devam etmektedir.meslektaşımızın bir daha yaşamamasını dileriz. sağlık sorunları yaşayıp bu süreci kısa sürede atlatırız.Şiddetle kınıyoruz.Samsun Tabip Odası olarak konunun yakından ve sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.Bu artık münferit bir olay olmaktan çıkıp ülkemizde ayda veya yılda bir olur ve bu şekilde kabul edilmemelidir.

“SAĞLIKTA ŞİDDETİN NEDENLERİNİ ARAŞTIRIN DEMEDİK”

Daha dün Alanya’da ASM’de Dr. Melek Bağce’yi görev başında öldürdüler. Uzağa gitmeyelim. Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dağdemir de görevinin başında öldürüldü. Evet, sağlıkta şiddet bir sorundur. Sosyal bir sorundur. Nedenleri geniş bir alana yayılan sağlık sistemindeki bozuklukları içeren bir sorundur. Analiz yeri kamu yönetimidir. Bizi yönetenlere ‘sağlıkta şiddetin nedenlerini araştırın’ dedik ama olmadı. Nedenlerini söyledik, ‘çözüm bulun’ dedik ama olmadı. Analiz yollarını gösterdik, bir daha olmadı. Her kaybettiğimizde, her ağladığımızda, her isyan edişimizde bunu kısa süreli periyodik önlemler alarak yaptılar, bu da sorunu ortadan kaldırmadı. Sağlıkta şiddetin nedenlerini bulup çözemeyeceğiniz için, görevimizi rahatlıkla yerine getirebileceğimiz güvenli ve korunaklı çalışma ortamları sağlayın dedik ama dün bu hastanede yaşandığı için bu da sağlanamadı. 30 kişiyle bir hastayı görmek, muayene etmek bazen bırakın yaralıya yardım etmek mümkün olmuyor. Aslında bu ortam şiddetin kol gezdiği bir ortam ve doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız her an bu şiddetle yüzleşmeye aday.

“DOKTORLAR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIM, ARKADAŞLARIM EZİLMEK İSTEMİYORLAR”

Bu şiddetin nedenlerinden biri saldırgan ise 9’u ise bu şiddeti çözmek için adım atmayan kamu yönetimidir. En kısa zamanda hızlı analizler bekliyoruz. Bu tür kapılara konulan ve çalıştırılmayan dedektörlü kapılar kapılar değil, şiddeti önleyecek ortam, kurallar ve kişilerdir. Bu sağlanmazsa tüm Türkiye bilmelidir ki hekimler ve sağlık çalışanları bu ortamlarda çalışmak istemez. Başını belaya sokacak şeylerden uzak durmaya çalışıyor. Her gün içime bir hüzün çökecekmiş gibi bir huzursuzluk duygusuyla işe geliyor. Bunun ne kadar ağır bir yük olduğunu biliyor musun? Bilmiyorsanız anlatayım; Bu çok ağır bir yük ve siz bu yükün altında ezilmek istemiyorsunuz, fırsat bulan doktor ve sağlık çalışanı arkadaşlarım da ezilmek istemiyor. Giden doktor sayısı binleri aştı. Siz farkında olmasanız da Türkiye’nin sağlık sistemi için çok kötü bir gelecek kapımızın eşiğinde. Vatandaşlarımız dahil herkes 8 köşe keplerini önüne koyup düşünsün. Bu şiddetin bitmesini diliyorum değerli meslektaşım Dr. Ekrem Kayaalp’e acil şifalar diliyorum, ülkenin sağlık sisteminin kurtuluşu için sağlıkta şiddet son bulmalı, bitmeli.”

Kaynak: ANKA / Sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu