Haber

Muş’ta aileler HDP İl Başkanlığı önünde eylem yaptı

Muş’ta terör örgütü PKK tarafından çocuklarının dağlara götürülmesinden HDP’yi sorumlu tutan aileler, partinin il genel merkez binası önünde eylemini sürdürüyor.

Çocuklarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağlara götürülmesinden HDP’yi sorumlu tutan Muş İl Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlatan aileler, olumsuz hava koşullarına rağmen çocuk nöbetlerini kararlılıkla sürdürüyor. HDP İl Müdürlüğü önünde toplanan aileler, “Millet düşmanı parti”, “Çocuklarımızı vereceksiniz”, “Ah HDP ya PKK”, “Türk ile Kürt kardeştir, HDP haindir” gibi sloganlar attı. , “Milleti dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Bıktık artık.” “Düşün” ve “Yeter, çocuklarımızı rahat bırakın” yazılı pankartlar taşıdılar. Anne ve babalar her çarşamba parti önünde toplanarak fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarını teslim olmaya davet ediyordu.

Oğlunun 10 yıl önce aldatılarak dağa götürüldüğünü belirten Halit Altun, “HDP ve PKK oğlumu 10 yıldır götürdüler. Yaklaşık 5 yıldır çocuklarımızı HDP’nin önünde nöbet tutmaya başladık. Bu insanlardan çocuklarımızı istiyoruz. Yani çocuğumu bana göstermediler. Biz bu insanlardan çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımız evsiz.” Öyle olduklarını düşünmelerine izin vermeyin. Hepsinin bir sahibi var. Çocuklarımızı bir an önce bize teslim etmeleri gerekiyor. Buradan HDP’ye sesleniyorum, çocuklarımızı size mal etmeyeceğiz, bunun bilincinde olun. Bizi tüm dünya duysun, çocuklarımızı HDP’den istiyoruz. Onlardan başka bir şey istemiyoruz. “Biz sizi istemiyoruz, biz çocuklarımızı istiyoruz. Siz çocuklarımızı aldınız, biz onların peşinden geliyoruz, siz çocuklarımızı bize göstermiyorsunuz. Böyle mi devlet kuracaksınız? Allah kahretsin” dedi. söz konusu.

Oğlundan 8 yıldır haber alamadığını söyleyen acılı anne Ayten Koçhan, “2 yıldır hareketime devam ediyorum ve devam edeceğim. Siz gelene kadar buradan gitmiyorum. Kar, kış, soğuk ne olursa olsun hareket. Çocuğumu PKK’dan ve HDP’den istiyorum. “Oğlum, gel teslim ol. Yılanın başı HDP’dir, çocuklarımızı istiyoruz. Yeter, çocuklarımızı bize versinler. Biz çocuklarımızı istiyoruz, başka hiçbir şeyin peşinde değiliz. Çocuk özlemine dayanamıyoruz. Dağların tepesinde, mağaralarda devlet kurulabilir mi? Gelin teslim olun” dedi. . – MUŞ

haberkabaduz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu