Haber

Kocaelililer yer üstünde de yer altında da güvende

Türkiye’nin eğitim üssü haline gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, iç eğitim programlarına aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde su altı eğitim faaliyetleri yürüten Kocaeli İtfaiyesi bu kez iple erişim eğitimi düzenledi. Olası afet ve yangınlarda yardıma muhtaç tüm canlıların hizmetinde olan Kocaeli İtfaiyesi, 7 gün 24 saat yüksekte mahsur kalma, düşme gibi olaylara müdahale etmeye her zaman hazır. teknik kurtarma hizmeti kapsamında değerlendirilen bir kuyuya.

 

İTALYİSTLERE EĞİTİM VERİLİYOR

İtfaiyecilerin yüksek veya alçak irtifada iple erişim gerektiren herhangi bir aktivitede veya İple Erişim olarak tanımlanan kazalarda mahsur kalmaları durumunda eğitimleri devam etmektedir. Yüksekte veya kuyularda mahsur kalan tüm canlılara eşit hizmet veren Büyükşehir İtfaiyesi, çalışanların bu görevlere hazır olmasını sağlamak için eğitim faaliyetlerinde hız kesmiyor.

 

SİMÜLATÖRLER DE KULLANILIYOR

Büyükşehir İtfaiye Yangınla Mücadele ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM) bünyesinde eğitmen olarak görev yapan İple Erişim konusunda uzman personel tarafından vardiya çalışanlarına verilen eğitim sayesinde ilimizde yaşanabilecek durumlara hazırlık yapılıyor. Eğitim teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilir. Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde İtfaiye Hizmet Binası arkasında yer alan KOBİTEM eğitim alanındaki Yüksek Açı Eğitim Kulesi başta olmak üzere uygulamalı eğitimler için çeşitli simülatörler kullanılıyor.

 

İŞLERİNİ ZORLA YAPIYORLAR

Bu tür görevler için üretilen ekipman ve kişisel koruyucu ekipmanlar, Büyükşehir İtfaiye İtfaiye Müdürlüğü Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde hazır bulundurulmaktadır. Olay yerine giden itfaiye ekipleri, ihtiyaç duydukları anda canlıların yanında olmak için tüm kalbiyle görevlerine devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu