Haber

İsrail’in Suriye’deki saldırısında 4 İran Devrim Muhafızı öldürüldü

İsrail’in Şam yakınlarındaki saldırısında İran Devrim Muhafızları’nın dört üyesi hayatını kaybetti. İran devlet radyosu da haberi doğruladı. Radyonun Arapça bölümünden yapılan açıklamada, ölenler arasında iki üst düzey askeri danışmanın da olduğu belirtildi.

İran haber ajansı Mehr de ölenlerin İran Devrim Muhafızları gizli servis görevlileri olduğunu duyurdu. Haberde, “İsrail’in Suriye’de düzenlediği saldırıda Devrim Muhafızları Suriye istihbarat şefi, yardımcısı ve diğer iki Devrim Muhafızları mensubu şehit oldu.” denildi.


Fotoğraf: LOUAI BESHARA/AFP/Getty Images

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ölü sayısını beş olarak açıkladı. Açıklamada, söz konusu askerlerin beş katlı bir binada “İran’ın müttefiki liderlerle” toplantıda oldukları belirtildi. Saldırının ardından tamamen yıkılan binanın bulunduğu bölgenin yüksek güvenlikli bölge olarak kabul edildiğini kaydeden Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İran Devrim Muhafızları temsilcilerinin İran yanlısı Filistinli örgütlerin temsilcileriyle sistematik olarak toplantılar yaptığını belirtti. Orası.


Fotoğraf: LOUAI BESHARA/AFP/Getty Images

Suriye resmi haber ajansı SANA da İsrail’in başkent Şam’ın Mezze semtindeki bir konuta saldırı düzenlediğini bildirdi. Haberlerde ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin bir bilgi yer almadı. Şam’ın Mezze semtinde Birleşmiş Milletler binaları, elçilikler ve restoranlar bulunmaktadır.

Dört gün önce İran Devrim Muhafızları, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Erbil’deki “İsrail istihbarat karargâhına” saldırdığını duyurdu. Iraklı yetkililerin verdiği bilgiye göre baskında 4 sivil hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

AFP, dpa/EC, CÖ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu