Haber

İmam Halil Konakçı’nın Atatürkçüleri Hedef Alması Gündem Oldu: ‘İslam Düşmanı Kemalistler’

İmam Halil Konakçı, cumhuriyet ve laiklik karşıt söylemleriyle sık sık gündem oluyor. Skandal açıklamalarla kadın düşmanı açıklamalarda bulunan Konakçı, bu kez Kemalistleri hedef aldı. İmam Konakçı, Kemalistleri ‘terör örgütleri FETÖ ve PKK’lılara’ benzeterek gerilimi bir kez daha tırmandırdı.

İmam Halil Konakçı da cami cemaatine yaptığı hutbeleri sosyal medya hesabından yayınlıyor. YouTube’da ‘Halil KONAKCI’ kanalında yaptığı paylaşımlarla gündemde.

Konakçı, ‘Cinsiyet eşitliği tam bir yalandır. Sokaklar kasap dükkânları gibi. “Eti görünce kendimizi aştık” gibi ifadelerle kadınları ve onların yaşam tarzlarını hedef alıyor.

Konakçı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta 50 binden fazla kişinin ölümüne yol açan depremler sırasında yaptığı açıklamalarla da oldukça tepki çekmişti.

“Allah bütün yurdumuzdaki eksiklikleri ve günahları örtecek, İslam’ın önündeki engelleri kaldıracaktır” sözlerini kullanan imamın sözleri sosyal medyada eleştirildi.

Çoğu zaman cumhuriyet ve laikliği hedef alan konuşmalarıyla tanınan Halil Konakçı, bu kez Kemalistleri amacına götürdü.

‘Vatan ve İslam düşmanlarına ihanet edenlere Müslüman asla kardeş olamaz’ başlıklı videosunda Kemalistleri terör örgütleri FETÖ ve PKK’lılarla eş tuttu.

Konakçı’nın videosu ‘Hepsiyle mahkemedeyiz. Aslında ben bu ülkede kiminle mahkemedeyim? Elhamdülillah FETÖ’cülerle mahkemedeyim. PKK’lılarla mahkemedeyim, Kemalistlerle yargılanıyorum’ dedi. sözleriyle başladı.

“Elhamdülillah, ben de bu modernist yemekçilerle mahkemedeyim. Böylece doğru yolda olduğumu biliyorum. Bu saydığım gruplar ne zaman beni övseler, beni burada görünce taşlasınlar.” sözlerini kullandı.

İmam Halil Konakçı’nın hutbesinde şu ifadeler gündem oldu:

“Ayet bize ne anlatıyor; “Ama müminler kardeştir.” Ehl-i sünnet inancınız varsa, bayrağıma, devletime, vatanıma ihanet etmezseniz, biz ancak kardeşiz. Yani İslam düşmanı olanlar ben de Müslümanım dese de FETÖ’cülerin, PKK’lıların, Kemalistlerin kardeşi değilim.

işte o video

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu