Ekonomi

Eskişehir’de Üretim İkiye Katlandı

– Eskişehir’de üretim ikiye katlandı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez:

“Mahsul veriminde ve verimde ciddi artış var”

ESKİŞEHİR – Eskişehir’de buğday hasadına katılan ve biçerdöver kullanan AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, “Toplam üretim miktarının yüzde 82 artışla 823 bin 958 tona ulaşacağını tahmin ediyoruz.”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Tepebaşı Mahallesi Satmışoğlu Mahallesi’nde çiftçilerle toplantı yapmak için geldi. Ardından buğday hasadına katılan Dönmez, biçerdöverin direksiyonuna geçti. Buğday tarlasında hasat yapan Fatih Dönmez, Toprak Mahsulleri Ofisi alım noktasında açıklamalarda bulundu. Eskişehir’de bir önceki yıla göre 2 kat üretim beklediklerini belirten Dönmez, “Çok şükür bu yıl çiftçimizin yüzü gülüyor” dedi.

“Mahsul veriminde ve verimde ciddi artış var”

2021 yılında yaşanan kuraklık ve yağışların ardından alınan tedbirler ve yağışların ardından alınan tedbirler sayesinde bu yıl üretimde yaşanan önemli artıştan çiftçilerin memnun olduğunu belirten AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, “Bu yıla hamd olsun, ciddi artış var” dedi. önceki yıllara göre verim ve rekoltede.2021 yılı biraz kurak bir yıl oldu.hem ülkemiz hem de dünya için bazı riskleri beraberinde getirdi.hükümetimizin aldığı tedbirlerle işimizi aksatmadan bu durumu çözdük. 2021 yılında ülkemizde toplam 16,7 milyon ton buğday üretimi söz konusuydu. bütün imkanlarını seferber ederek ekilebilir arazilerin tamamına yakınına buğday ektiler. Geçen sene bu farkı hep birlikte gördük. Tarım ve Orman Bakanlığımızın destek projeleriyle geçen yıl ülke genelinde buğday rekoltesi 19.8 milyon ton oldu.”

“1 milyon 783 bin dekar alana buğday ekildi”

Eskişehir’de yağışların artmasıyla birlikte rekoltenin artmasının çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Dönmez, kentte buğday ekilen alanın 1 milyon 783 bin dekara ulaştığını belirterek, “Eskişehir İl Tarım ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte buğday ekimi yapılıyor. Arpa ve arpa çiftçilerimize hem kuru hem de sulu koşullarda yüksek verim veriyor.Çeşitlerini belirleyerek yaklaşık 700 ton buğday ve 132 ton arpa tohumunun yüzde 75’ini bağışlayarak dağıttı.Ayrıca çiftçilerimize kanola, nohut, ayçiçeği ve sorgum tohumları bağışladı. .Çok şükür çiftçimizin yüzü gülüyor.Rabbim rahmetini esirgemedi.Hem zamanında, hem de bitkilerin ihtiyacı kadar bir yağış verdi.Tarım İl Müdürlüğümüzün yaptığı saha denetimlerinde buğdayların ekildiği belirlendi. 2023 yılında ekim alanı bir önceki yıla göre yüzde 14 artışla 1 milyon 783 bin dekara ulaştı.Toplam üretim miktarının yüzde 82 artarak 823 bin 958 tona ulaşacağını tahmin ediyoruz. Çiftçilerimizin hasadı yapılan arpa ve buğday rekolte tahminimizin üzerindedir. Tahminimize göre hububat hasadında hem Eskişehir’de hem de ülkemizde Cumhuriyet tarihimize üretim rekorları kıracağız. Çiftçinin her zaman yanında olan TMO, Cumhuriyet tarihinin alım rekorunu kırmak üzere. Bu yıl buğdayın taban fiyatı primler dahil 9 bin 250 liraya çıkarıldı. Borsada alış fiyatları da her geçen gün artıyor. Hem Türkiye’de hem de dış pazarlarda yükseliş trendi var” dedi.

“Eskişehir’de geçen yıla göre iki kat üretim bekliyoruz”

Eskişehir’de buğday üretiminin bir önceki yıla göre yaklaşık 2 kat arttığını söyleyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, “TMO, geçen yıl hasat döneminin sonu olan 1 Eylül’e kadar Eskişehir’de 148 bin ton tahıl alımı yaptı. , hasadın başlangıcından itibaren.Bugüne kadar olan rakam geçen yılki 150 bin tonu aştı.Şu anda hasadın ortalarına geldik.Eskişehirde geçen seneye göre iki kat üretim bekliyoruz.Eskişehir genel olarak en iyi olarak biliniyor. ‘Sanayi kenti’ Evet, sanayimizle gurur duyuyoruz ama Eskişehir de bir kent. Hayvancılık ve tarımla da adından söz ettirmiş bir iliz. Eskişehir’de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 24 bin çiftçimiz var. Hükümetimiz ve Tarım ve Orman Bakanlığı tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de çiftçilerimize aynı ve nakdi desteği veriyor. dedi.

Buğday hasadına AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Tarım İl Müdürü Nadir Muhammet Gümüş, Eskişehir TMO Genel Müdürü Mehmet Murat Hasçuhadar ve çiftçiler katıldı.

habertaslicay.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu