Ekonomi

Enphase Energy hisseleri beklenenden düşük beklentiler nedeniyle düştü; BMO tahminleri ve hisse senedi fiyat hedefini düşürdü

Enphase Energy (ENPH) Çarşamba günü borsa açılmadan önceki dönemde hisse senedi değerinde %6’nın üzerinde bir düşüş yaşadı. Bu düşüş, enerji teknolojisinde uzmanlaşan şirketin finansal analistlerin beklentilerini karşılamayan bir mali tahmin sunmasının ardından gerçekleşti.

ENPH, 2024 yılının ilk mali çeyreğinde hisse başına 0,35 dolar kâr açıkladı ve bu rakam ortalama analist tahmini olan 0,42 doların altında kaldı. Şirketin geliri 263,3 milyon $’a ulaştı ve bu da beklenen 281,09 milyon $’ın altında kaldı.

İleriye dönük olarak, Enphase Energy 2024 yılının ikinci mali çeyreği için gelirinin 290 milyon ila 330 milyon dolar arasında değişeceğini tahmin ediyor. Bu tahmin, ortalama analist tahmini olan 350,7 milyon doların altında kalıyor.

Wolfe Research’teki analistler, öngörülemeyen talep görünümü nedeniyle mali sonuçların hayal kırıklığı yarattığı yorumunda bulundu.

Bununla birlikte, Enphase olumlu görünümünü koruyor ve ilk çeyreğin en düşük noktayı temsil edebileceğini öne sürüyor. Analistler, “Mevsimsel eğilimler göz önüne alındığında, ENPHase’in yılın ilerleyen çeyreklerinde gelirlerinde bir artış görmesi muhtemeldir” dedi.

“2024’ün ikinci çeyreğinin dağıtım kanalları için bir ayarlama dönemi olacağını ve sevkiyatlarda daha fazla azalma gerektireceğini tahmin ediyorduk; ENPH konferans görüşmesi sırasında bunu doğruladı. Dağıtım kanallarının üçüncü çeyrekte istikrara kavuşacağını varsayarsak, odak noktası muhtemelen temel talebe geri dönecektir” dediler.

Buna karşın, BMO Capital Markets analistleri Enphase’in konferans görüşmesinin ardından güvenlerinin azaldığını ifade etti. Beklenenden daha düşük bir mali tahminin ardından, şirketin daha önce belirttiği 450 ila 500 milyon dolarlık normalleştirilmiş talep aralığının üst sınırına ulaşamayabileceğine dair endişelerini dile getirdiler.

Sonuç olarak BMO, ikinci ve dördüncü çeyrekler için gelir tahminlerini aşağı yönlü ayarladı ve ENPH için fiyat hedefini 118 dolardan 113 dolara düşürürken, hisse senedine Piyasa Performansı notu vermeye devam etti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu