Ekonomi

Çin’de ev fiyatları durgun

Çin’de emlak sektöründe devam eden borç sorunları ve yatırımların azalmasıyla birlikte konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor. Ulusal İstatistik Bürosu’nun (UIB) açıkladığı konut fiyat endeksine göre, Çin’de büyük ve orta ölçekli 70 şehrin sadece 20’sinde yeni konut fiyatları artarken, 50’sinde önceki yıla göre sabit kaldı veya azaldı. ay.

Ülkenin en kalabalık dört şehri olan Pekin, Şanghay, Guangcou ve Xinjin’de “birinci nesil şehirler” olarak tanımlanan yeni konut fiyatları Haziran’dan sonra Temmuz’da artış göstermedi.

Yeni konut fiyatları bir önceki aya göre “ikinci nesil” olarak tanımlanan 31 büyük ve orta büyüklükteki ilde yüzde 0,2, “üçüncü nesil” olarak tanımlanan 35 ilde ise yüzde 0,3 azaldı.

70 ilden sadece 6’sında ikinci el konut fiyatları da arttı

Yıllık bazda fiyatlar birinci nesilde yüzde 1, ikinci nesilde yüzde 0,2 artarken, üçüncü nesilde yüzde 1,5 azaldı. UİB, Çin’de gayrimenkul yatırımlarının 7 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 azaldığını bildirdi. Ülkedeki sabit sermaye yatırımlarının yaklaşık beşte birini oluşturan ve ekonomik büyümeye yaklaşık yüzde 14 katkı sağlayan gayrimenkul sektöründe, Kovid-19 sürecinde yatırımların durmasıyla birlikte kredi ve finansman sorunlarının derinleştiği belirtildi. salgın ve borçları nedeniyle temerrüde düşen büyük ölçekli emlak şirketlerinin sayısı arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu