Haber

Belçika’daki havalimanlarında polis çalışmalarını yavaşlattı

Belçika’nın Brüksel ve Charleroi şehirlerindeki havalimanlarında görev yapan polisin bir günlük çalışma yavaşlatma eylemi nedeniyle bu havalimanlarında aksamalar yaşandığı bildirildi.

Polis sendikalarından yapılan açıklamada, 2 havalimanında yaklaşık 200 polisin federal hükümetten maaş zammı talep eden ve erken emeklilik imkânını sona erdirmeyen bir günlük eylem düzenleyeceği belirtildi.

Ulusal Polis ve Güvenlik Görevlileri Birliği yetkilisi Carlo Medo, Belçika basınına yaptığı açıklamada, yolcuların seyahat etmesine engel olmayacaklarını ancak bugün hareket nedeniyle bazı aksaklıklar yaşanabileceğini söyledi.

Medo, “Bu durumun yolcular için hoş olmadığının farkındayız. Ancak biz de kendimizi göstermek ve neden protesto yaptığımızı insanlara anlatmak istiyoruz.” söz konusu.

Gençlerin artık polislik mesleğini istemediğini belirten Medo, sadece bir havalimanında 100 polis açığı olduğunu söyledi.

Havalimanı yetkilileri ise polisin çalışmalarını tamamen durdurmayacağını ancak kimlik kontrolü gibi süreçlerde aksamalar olacağını ve bu nedenle gecikmelerin yaşanabileceğini açıkladı.

Polis sendikaları, Belçika hükümetinin 20 yıldır maaşlara doğru dürüst zam yapmadığı ve polislere erken emeklilik sağlayan maddeyi de iptal etmek istediği gerekçesiyle bir süredir çeşitli hareketler düzenliyor.

Belçika’da polis, mevcut yasaya göre belirli koşullar altında 58 yaşında emekli olabilir. Sendikalar, 2030 yılına kadar polisin en erken 63 yaşında emekli olabileceğini ve hükümetin sendikalarla herhangi bir anlaşma yapmadan böyle bir uygulamayı benimsediğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu