Haber

Bakan Kurum ve Karaismailoğlu canlı yayında müjdeli haberi duyurdu: Yarın başlıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bugün Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi Adıyamanlı kardeşlerimizin acısını paylaşmak, hasar tespit çalışmalarını takip etmek ve Adıyaman’ımızı geçmişte olduğu gibi yeniden inşa etmek için buradayız. Depremden sonra 25 gün geçirdik.

‘ADIYAMAN’DA YENİ YERLEŞİMLER BELİRLEDİK’

İlk günden beri yaşadığımız acıyı bir nebze de olsa azaltmak amacı ile çalışıyoruz. Tüm işleri kurduğumuz uyum ile yapmaya çalışıyoruz. Bugün valilerimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile bir toplantıya geldik ve süreci değerlendirdik. Adıyamanlı kardeşlerimizin beklentilerini istişare ederek yeni yerleşim yerlerini belirledik.

Arama kurtarma çalışmalarının ardından TOKİ ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte tüm illerimizde geçici barınak kurulması sürecini yönetiyoruz. 3.000 adet bağımsız bölümün montaj çalışmaları devam etmektedir. 10-15 gün içinde kademeli olarak vatandaşlarımıza uygulamaya başlayacağız.

BAKAN AĞIR HASARLI BİNA SAYISINI AÇIKLADI

Arkadaşlar Adıyaman’da %95 mertebesine ulaştığını belirtmişler. Tüm illerimizde 604 bin 856 bölümden oluşan 212 bin binanın derhal yıkılacağını, yıkılacağını ve ağır hasar göreceğini belirledik.

Burada devletimiz tüm imkanlarıyla milletinin yanındadır. 319 bin konutun tüm mikro bölge ve jeofizik mühendisleri ile çalışma sürecinde tamamlananların sürecini başlatıyoruz.

2 AYDA 244 BİN KONUT YAPILACAK

13 bin 987 köy imar konutu yapacağız. Yeri uygunsa arazi üzerine, uygun değilse mera alanları üzerine yapılacak. İnşallah 2 ay içerisinde 11 ilde 244 bin konutun temelini atacağız.

Yıkılan tüm camilerimizin ve tarihi eserlerimizin tadilat işlemlerini acilen gerçekleştireceğiz.

“YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYORUZ”

Şehirlerimizin tarihine ve dokusuna, en önemlisi de insanımızın hayatına zarar vermiştir. Bir devletin milleti için alacağı en hızlı tedbiri alacağız. Evlerini bir saat, bir dakika erken vermek için çalışıyoruz. İlk etapta 319 bin konut için ihaleye çıkacağız. Mikro bölgeleme ve zemin etütleri ile başlıyoruz.

13 bin 987 köy evi yapacağız. Zemin uygunsa oraya yapacağız. Olmazsa arazileri kamulaştırarak yapacağız. 21 Şubat’tan itibaren 12.781 konutumuzun sözleşmelerini imzalayarak üretim sürecini başlattık. 3 Mart prestijiyle 21 bin 244 konutun üretimine başladık.

Hiçbir felaketten sağ kurtulanlarımızı asla yalnız, aç ve savunmasız bırakmadık. Her zaman dizlerinin dibindeydik.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Zor ve sancılı günleri atlattıktan sonra inşallah Adıyaman’da hareketliliği artırmak için değerli çalışmalar yapıyoruz. Burada hem kesintili atölye hem de kesintili prefabriklerin üretimine başladık.

Hasarsız binalarda ise hem yaşamı sürdürme hem de ticareti artırma yönünde gelişmeler yaşanıyor. İnşallah bu süreci birlikte atlatırız. 11 ilimizde yoğun bir çaba var.

Çok hızlı aksiyon alıyoruz bundan sonra da çalışmalarımız bu şekilde devam edecek.

Adıyaman’da değerli bir görüşme gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşları, odalar, Adıyaman’da söz sahibi olan herkes dinlendi ve kentin yeniden imarı konusunda bilgilendirildi. Afetten 25 gün sonra kalıcı konutlara başlayan bir hükümet olarak çok hızlı aksiyon alıyoruz. Bugünkü toplantı bunun için değerli bir adımdı.

Sadece Adıyaman’da değil, geniş bir coğrafyada 11 ilde hayatın normal akışına döndürülmesi için yoğun çaba harcıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu