Haber

Alman DHL, MNG Kargo’yu satın alıyor

Alman Deutsche Post DHL Group, Türkiye’nin lider paket servis sağlayıcısı MNG Kargo ve iştiraklerinin tamamını satın alıyor. DHL Group’tan salı günü yapılan açıklamada, MNG Kargo’nun satın alınmasıyla birlikte şirketin Türkiye’de hızla gelişen yerel paket taşımacılık pazarındaki başkanlık konumunun güçleneceği ve şirket için ek sinerji yaratacağı belirtildi. Bu sayede müşteriler, şu anda ülkede temsil edilen DHL birimlerinin iş birliği sayesinde sınır ötesi çözümlerin yanı sıra Türkiye içinde benzersiz nakliye ve lojistik çözümlerinden yararlanabilecekler.”

Satış sözleşmesini MNG Kargo paydaşları Haydar Sancak ve Hale Özsoy Bıyıklı, MNG Kargo CEO’su Kağan Gündüz, DHL eCommerce CEO’su Pablo Ciano ve DHL eCommerce CIO Frank-Uwe Ungerer imzaladı. Satış fiyatıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bonn merkezli Alman lojistik ve finans devi DHL Group’un CEO’su Tobias Meyer, satın almayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“E-ticaret, özellikle paket hacmi açısından lojistiğin en büyük büyüme faktörlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu nedenle, bu alandaki varlığımızı sürekli artırmak için organik veya organik olmayan büyüme yolları ile çalışıyoruz. MNG Kargo, iş portföyümüzü tamamlayacak ve bu sektördeki konumumuzu daha da güçlendirmeye katkıda bulunacaktır.”


DHL’in genel merkezi Bonn’dadır. Fotoğraf: resim ittifakı/Panama Resimleri

DHL eCommerce CEO’su Pablo Ciano, MNG Kargo’nun satın alınmasıyla Türkiye ve dünya pazarlarında daha etkin bir konuma sahip olacaklarını belirtti.

DHL Express, 2021 yılında İstanbul Havalimanı’nda yeni ve modern bir merkez ofis açtı ve DHL Global Forwarding, Türk Hava Yolları Kargo ile iş birliğini artırmayı planladığını duyurdu.

MNG Kargo Yurtiçi ve Dış Taşımacılık A.Ş.’nin internet sitesinde kurumla ilgili bilgilere göre 2003 yılında kurulan şirket, 850’den fazla şubesi, 9’u Teknolojik Transfer Merkezi olmak üzere toplam 27 aktarma merkezi, 35 minihub, 14 bölge müdürlüğü, 11 bini aşkın çalışanı ve yaklaşık 3.500 kara ulaşım aracı ile hizmet veriyor.

Şirketin satışının Türkiye Rekabet Kurulu tarafından onaylanması gerekmektedir.

DW/TY,EC

Mani olmadan DW Türkçe’ye nasıl ulaşabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu