Haber

ABD’de İsrail için 14 milyar dolarlık banknot sunuldu: ‘İsrail’deki saldırılara yanıt olarak’

ABD Lideri Joe Biden, Kongre’den Kiev için 61,4 milyar dolar, İsrail için 14,3 milyar dolar ve Gazze dahil insani krizlere tahsis edilmesi için 9 milyar dolardan fazlasını talep etmişti.

Gazze Şeridi’nde kara operasyonu yürüten İsrail’e derhal mali yardım gönderilmesi için harekete geçen ABD’li temsilciler, 14,3 milyar dolarlık tasarıyı Temsilciler Meclisi’ne sundu.

Cumhuriyetçi Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan yasa tasarısında, İsrail’e yönelik akına yanıt vermek için acil ek finansman talep edildi.

Tasarıdaki rakamın tam olarak Biden’ın Kongre’den talep ettiği miktar olduğu görülürken, Biden’ın Ukrayna ve diğer müttefikler için talep ettiği yardımın bu tutarda yer almaması dikkat çekti. Biden Kongre’ye seslendi Ukrayna’ya kesintisiz silah tedariği Devam etme fırsatı sağlamalarını istedi. ABD Başkanı, Ukrayna’ya yardımın ABD depolarından gittiğini ve Kongre’den talep edeceği bütçeyle depoların ABD yapımı yeni ekipmanlarla doldurulacağını söyledi.

Biden, ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak tanımlandı Hamas’ın Bu ayın başındaki saldırının ardından İsrail’e takviye sözü vermişti. İsrail’e yardım ABD Kongresi’nde iki partiden de geniş bir destek görüyor.

Ancak Ukrayna’ya yapılan yardım Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçilerin desteğini almakta zorlanıyor. Bu ayın başlarında Kiev’e ek yardım yapılmasını destekleyen bir grup milletvekili, Cumhuriyetçilerin muhalefetinin üstesinden gelme umuduyla yönetime İsrail ve Ukrayna için ortak bir yardım paketi hazırlamasını önerdi.

kaynarca-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu