Ekonomi

37 yıllık Cumhurbaşkanı güvenoyu aldı

Soma Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 37 yaşındaki Başkanı Ali Ayan, kooperatif ortaklarından bir kez daha güvenoyu alarak 4 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu Ahiler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kurultayda 865 ortaktan 802’sinin oyunu Başkan Ayan alırken, rakip olarak çıkan Hayati Uzun ise 692 oy aldı.

Kooperatif Lideri Ali Ayan, 37 yıllık tecrübe ile bugüne kadar sağladıkları kooperatife yeni hizmet ve eserler eklemek için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Son 2 yılda 225 milyon kredi kullandırıldı

Önder Ayan, 2021’den bu yana bin 412 kefalet verildiğini belirterek, “2021’de 61 milyon 578 bin lira, 2022’de 163 milyon 249 bin lira verildi. Unutulmamalıdır ki biz kefil değil, kefil veren bir kurumuz. Kredi. Onay şart. Hazine desteğinin krediler için yüzde 50 olarak devam etmesini istiyoruz. Çünkü bu rakamın düşmesi faiz oranlarının artması anlamına geliyor” dedi.

Soma’dan beklentilerini anlattı

Soma’dan beklentilerini dile getiren Ayan, “Soma ticareti için organize sanayinin bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Soma’da fakülte olması hem ticari hem de sosyal hayata büyük fayda sağlayacak. Orta ölçekli sanayi sitesi için bir kez daha harekete geçtik, bu konuların da takipçisi olacağız.” dedi.

Yeniden Başkanlığa seçilen Ali Ayan’ın Yönetim Kurulu’nda Elvan Aksoy, Erkan Çetin, Ertan Balaban, Murat Akarsu yer alırken, Denetim Kurulu’nda Doğukan Kılıç ve Ayhan Kemer yer aldı. – MANİSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu