Ekonomi

Yurtiçi Kargo kıdemli personellerini ödüllendirdi

Geleneksel kıdem mükafatları merasimlerini tamamlayan Yurtiçi Kargo, Türkiye Genelinde 2 bin çalışanını ödüllendirdi.

Türkiye genelinde 20 bin çalışanıyla kargo dalında faaliyet gösteren Yurtiçi Kargo, her yıl olduğu üzere bu yıl da kıdemli çalışanlarını ödüllendirdi. 18 Bölge Müdürlüğünün her birinde başka tertipler düzenleyerek kıdemli işçilerine mükafatlarını dağıtan şirket, toplam 2 bin çalışanına plaket dağıttı.

Her yıl 5, 10, 15, 20, 25, 30 ve 35 yıllık çalışanlarına plaket vererek çalışanlarını bir ortaya getiren şirket, bu yıl da hem sanatkarların hem de o bölgenin lokal gazetecilerinin iştirakleri ile tertiplerini gerçekleştirdi.

“Biz çok büyük bir aileyiz”

Arıkanlı Holding CEO’su Hakan Subaşı’nın da iştirakleriyle Yurtiçi Kargo Genel Müdürlük binasında düzenlenen son aktiflikle kıdem mükafatları tertiplerini tamamlayan şirket, 5 yıllık 961, 10 yıllık 488, 15 yıllık 203, 20 yıllık 140, 25 yıllık 153, 30 yıllık 18 ve 35 yıllık 10 işçisine kıdem mükafatlarını takdim etti.

Sektörde tecrübeli işçinin kritik derecede kıymetli olduğunun altını çizen Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, 40 yıldan bu yana bölüme adeta bir okul üzere işçi yetiştirdiğinden bahsetti.

“Bildiğiniz üzere şirketimizin kurulduğu 1982 yılında Türkiye’de kargo kesimi diye bir kesim bulunmuyordu. Bugün dev bir organizma haline gelen kargo özel kesimin kurucusu olan Yurtiçi Kargo, o yıllarda hem işini gerçek yapmalı, hem de kesime işçi yetiştirmeliydi. 1982 yılında kargo özel kesimine hayat verirken; devir şartlarının tahlilini de hakikat yapan şirketimiz, kurulduğu günden bugüne kadar, işine her vakit eğitimci hassasiyetiyle yaklaştı. 40 yıllık mühlet zarfında kendi insan kaynağını, kendisi yetiştirerek bugün 20 bin kişilik bir dev haline geldi. Vaktinde yolu şirketimizden geçen ve hala kesimde farklı durumlarda faaliyet gösteren insanları bir ortaya toplasak sanırım bugün birçok büyükşehir belediyesinden fazla nüfusa ulaşırız. Bu sebeple biz kendimizi kesimin okulu olarak da görürüz. Biz çok büyük bir aileyiz” dedi.

Teknoloji gibi bazı özel uzmanlık isteyen alanlar dışında yönetici ihtiyacını mümkün olduğu kadar içindeki insan kaynağından elde ettiğini ifade eden Genel Müdür Fatih Önyol, “gelişim için çabalayan, daha düzgününü yapabilecek durumdayken aza razı olmayan, değişimi hayatın bir gerekliliği olarak gören işçilerimizin meslek basamaklarında yükselmesine yardımcı olmak bizim görevimiz” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu