Haber

Yemen’de Patlayan Patlayıcı Sonucu 3 Sivil Hayatını Kaybetti

Yemen’in kuzeyindeki Cevf vilayetinde yola iki farklı noktada yerleştirilen patlayıcının patlaması sonucu 3 sivil hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan’ın Yemen’de başlattığı “Mayın Temizleme Projesi” (MASAM) konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Cevf ilinin Al-Gayl ilçesinde hayvanlarını otlatan bir Yemenlinin mayın patlaması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Hab Eş-Şaaf ilçesinde araçla bölgeden geçen 2 kişinin daha önce yola yerleştirilen patlayıcının patlaması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Sivil toplum kuruluşu Yemen Mayın Gözlemevi, dün ülkenin batısındaki Hudeyde vilayetinde kara mayınının patlaması sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Yemen’de iç savaş ve mayınlar

Yemen’de İran destekli Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana’nın ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde tutuyor. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri, Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetini destekliyor.

Yemen hükümeti ve insan hakları örgütlerinin raporlarına göre Husiler, iç savaşın başladığı 2014 yılından bu yana ülke genelinde yaklaşık 2 milyona yakın mayın döşedi. Söz konusu mayınlar binlerce sivilin ölümüne veya yaralanmasına neden oldu.

İnsan hakları örgütlerinin değerlendirmelerine göre Yemen’de birden fazla kadın ve çocuk olmak üzere 8 binden fazla “mayın kurbanı” bulunuyor.

kemah-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu