Teknoloji

Windows 11 Moment 2 güncellemesi ile gelecek özellikler yayınlandı

Microsoft, 5 Ekim 2021’de piyasaya sürdüğü Windows 11 işletim sistemini güçlendirmek için her geçen gün yeni saldırılar gerçekleştiriyor. Sade ve kompakt bir tasarıma sahip olan Windows 11, tasarımı ve performansıyla kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarıyor.

Microsoft, geçen yılın Kasım ayında Windows 11 kullanımında önemli bir artış olduğunu söylüyor. Microsoft’un açıklamasına baktığımızda popüler işletim sistemine eklenen her yeni özelliğin yerinde olması bu artışların sebebini açıklıyor.

MEVCUT ÖZELLİKLERE YENİ FONKSİYONLAR EKLENECEK

İlk olarak Ekim ayında sunuldu “22H2  İtme” Güncellemenin ardından Microsoft, Mart 2023’te yeni bir güncelleme sunmayı düşünüyor. Yaklaşan yeni özelliklerle birlikte mevcut özel özelliklere yeni işlevler eklenecek. Örneğin, tabletler için Windows 11’deki görev çubuğu, dokunma kolaylığı için büyütülecektir.

Hatırlatan:

Windows 11 görev çubuğunun tabletlerde kapladığı dar alanın sizi rahatsız ettiğini düşünüyorsanız yeni güncelleme sunulana kadar ayarları gözden geçirmelisiniz. “otomatik gizleme”seçeneğini kullanabilirsiniz.

DOSYA GEZGİNİNDE CANLI ARAMA

Bu özellik, belge gezgininde arama yaparken bize söyler. “Girmek” Butona basmadan arama yapacağımız detay ile ilgili sonuçlar listelenecektir. Birçok uygulamada bulunan bu özelliği belge gezginine eklemek, rastgele bir belge arayarak zaman kaybetmememizi sağlayacaktır.

SİSTEM TEPSİ YENİDEN TASARLANDI

Yeni güncelleme ile görev çubuğundaki sistem tepsisi çağdaş bir görünüme sahip olacak. Ek olarak, görünen simgelerin üzerine geldiğinizde, bize uygulama hakkında ipuçları gösterecektir. Bu özelliklere ek olarak artık simgeleri sürükleyerek hızlı bir şekilde sistem tepsisine taşıyabiliyoruz.

ARAMA KUTUSU YENİ BİR GÖRÜNÜM ALIYOR

Microsoft, görev çubuğundaki arama kutusunu küçülterek değişiklikte daha yuvarlak bir tasarıma gitti. Ek olarak “Görev Çubuğu Öğeleri”Arama kutusunun stilini değiştirmemizi sağlar.

WEB SİTELERİ BAŞLAT MENÜSÜNDE TAVSİYE EDİLECEK

Mart güncellemesiyle, başlat menüsündeki arama çubuğunun köşeleri daha yuvarlak olacak. Ayrıca, başlat menüsünde arama yaptığımızda, web sitelerindeki sonuçları bize listeleyecektir. Teklifler bölümü istenirse kaldırılabilir.

Başlat menüsü için gelecek en değerli özelliklerden biri de arama motoruna yapay zekanın eklenmesi olacak. Bu sayede Windows’ta ne aramak istediğimizi sohbet eder gibi belirterek keyifli bir arama deneyimi yaşayabileceğiz.

ENERJİ YÖNETİMİ DEĞİŞİYOR

Güç ve Pil ayarları sayfası artık güç tasarrufu yapmak ve karbon ayak izini azaltmak için özellikleri yapılandırma teklifleri sunacak. Tasarımsal olarak birebir kalan uygulama, güç tüketimi konusunda da bizlere tercihler yaşatacak.

GÖREV YÖNETİCİSİNDE İNCE AYAR

Yalnızca kullanıcılara özel teklifler yapmak için görev yöneticisine yeni bir filtreleme özelliği geliyor. Filtreyi açmak için “ALT + F” Tuşlara basmak yeterli olacaktır. Görev yönetiminin tasarımını da değiştirmemizi sağlayacak olan Windows, bizi klişeden uzaklaştıracak.

TAM EKRAN WIDGET’LAR ÖZELLİĞİ

Güncelleme ile artık tam widget bölümünü tam ekran olarak kullanabileceğiz. Birçok uygulamanın desteklediği widget’lar ile bilgi almak istediğimiz içeriklere daha kolay ulaşabileceğiz.

Windows 8 ile birlikte tam ekran olarak hayatımıza giren ve daha sonra daha küçük bir kutuda toplanan eski başlat menüsüne benzeyen yeni Widgets özelliği, kullanıcıların ilgisini çekecek gibi görünüyor.

SEKME DEFTERİ UYGULAMASI

Windows 11 ile ilgili notlar alırken artık hızlıca yeni sekmeler oluşturabiliyor ve farklı yönleri kategorize edebiliyoruz. Not alırken yazdığımız bilgilerin artık karışmaması ve daha kolay bulunabilmesi bize yepyeni bir not alma deneyimi yaşatacak.

Mart ayının ortalarında kullanıcılara sunulacağı düşünülen yenilemenin tasarımda küçük de olsa önemli ve güzel değişikliklere imza attığı görülüyor. Yeni tasarımıyla çağdaş bir görünüme kavuşacak olan Windows 11, mart ayında piyasaya çıkacak. “Moment 22H2”Güncelleme ile birlikte kullanıcılara konforlu bir deneyim sunacak.

KAYNAK: HABER7

golhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu