Teknoloji

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: KAAN’ı Türkiye’den satın alacağız

Ukrayna ‘nin Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Kiev, CNN TÜRK’e verdiği özel röportajda Rusya ile savaşta son durumu değerlendirdi ve milli savaş uçağı KAAN hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bodnar: “Ukrayna’nın gelecekte Kaan’ı satın alacağını düşünüyor musunuz?” “Sadece satın almayacağız, kullanacağız. Nerede kullanacağımızı da biliyoruz” diye yanıtladı.

“BAYRAKTAR TB2 UKRAYNA SAVAŞI’NIN GAZİSİ OLDU”

“Türkiye ile Ukrayna arasında savunma sanayi, drone, motor ve daha birçok alanda giderek derinleşen iş birliği… Bahsettiğiniz yeni stratejinizde bu Karadeniz ortaklığının yeri olacak mı?” Bodnar, sorulduğunda, “Bu, işbirliğimizin çok değerli bir boyutu. Aslında bu, stratejik ortaklığımızın lokomotifi ve savaştan önce de stratejik sanayiler dediğimiz alanlarda çok yakın işbirliklerimiz vardı. O yüzden” dedi. Farklı Türk araçlarına birçok motor tedarik ediyorduk, çok sayıda Bayraktar TB2’yi Türkiye’den temin ediyorduk.” “Biz de diğer teçhizatları alıyorduk, bugün bakarsanız Bayraktar TB2 Ukrayna savaşı gazisi oldu. Ukrayna topraklarının savunucusu olarak Ukrayna toplumunda çok popüler oldu” dedi.

Vasil Bodnar

“HALUK VE SELÇUK DA UKRAYNA’NIN KAHRAMANLARIDIR”

Bodnar, “Bayraktar için şarkılar yazılıyor. Bayraktar isimli radyo istasyonları, radyo haberleri, televizyon haberleri ve hatta bazı çocuklara Bayraktar’dan sonra bu isim verildi. Ben de Haluk ve Selçuk’un Ukrayna’nın kahramanları olduğuna inanıyorum ama hala devam ediyorlar. Fabrikanın “İnşaatı devam ediyor. Bu nedenle yeni ekipmanların temini ve detaylandırılması yönündeki çalışmalarımız çok önemli. Mesela Ukrayna ekipleri Türkiye’nin milli savaş uçağı Kaan’ın motoru üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ukraynalı gruplar Kaan projesi için çalışıyor ve yarışıyor” dedi.

Türkiye ile iş birliğinin önemine vurgu yapan Bodnar, “Evet, dışa bağımlı olmak her zaman iyi bir örnek değil, Ukrayna örneği de kendi sanayisine sahip olmanın çok daha iyi olduğunu gösteriyor. Savunma sanayi gelişecek.” Dış kaynaklara bağımlı kalmamak için bunları çok güçlü bir şekilde kullanacağız.” Bildiğiniz gibi sayısal olarak üstün bir düşmanımız var ve kendimizi savunmak için gereken üretim seviyesine ulaşana kadar erzaklara ihtiyacımız var. Ancak Türkiye ile iş birliği hem Ukrayna’ya hem de Türkiye’ye daha büyük savunma kabiliyeti getiren, Karadeniz’deki bölgesel iş birliğimizi güçlendiren stratejik gelişmelerden biri. ” söz konusu.

mericajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu