Teknoloji

TRON ve Pundi X, XPOS entegrasyonuyla kripto para biriminin benimsenmesini artırmak için işbirliği yapıyor

2023 yılının sonuna yaklaşırken Web3 ekosisteminden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Global Web3 teknoloji şirketi, Ethereum tabanlı yeni yerel ağını başlattı.

2023 yılının sonuna doğru yaklaşırken, teknolojik gelişmeler ve yenilikler açısından parlak bir yıl geçiren ve 10 yılda 88 milyar dolara yaklaşacağı tahmin edilen Web3 ekosisteminden yeni haberler geldi. Kripto para borsası ve Web3 ekosistemi OKX, uluslararası blockchain yazılım teknolojisi şirketi Polygon Labs ile büyük işbirliğini duyurdu. Stratejik işbirliğinin bir parçası olarak, Ethereum tabanlı bir Sıfır Bilgi (ZK) Katman-2 ağı olan yeni OKX yerel ağı X1 için bir test ağı (test amaçlı kurulan alternatif bir Bitcoin blok zinciri) başlatıldı.

50 milyon kullanıcı en büyük iki Web3 topluluğuna bağlanacak

OKX’ten yapılan açıklamada; Geliştiricilere ve Web3 meraklılarına hitap eden kullanıcı dostu son teknoloji protokol X1’in, OKX’in yerel ağı olarak çalışacağı belirtildi. ZK kanıtlarını kullanarak ağı son derece güvenilir ve ölçeklenebilir hale getiren bu gelişmenin aynı zamanda süreç maliyetlerini de azaltacağı kaydedildi. Ethereum tabanlı merkezi olmayan uygulamaların sorunsuz ve güvenilir bir şekilde kurulumuna olanak sağlayacak olan X1’in, herkesin zincir üzerinde geliştirme yapmasına olanak tanıyacağı ve 50 milyondan fazla kullanıcıyı Polygon ve Ethereum’a bağlayacağı vurgulandı. geliştirici katılımı açısından dünyanın en büyük iki Web3 topluluğu.

OKX İnovasyon Müdürü Jason Lau, geliştirmenin merkezi olmayan finans (DeFi), kurumsal ve diğer alanlardaki geliştiricilerin dikkatini çekeceğini ve böylece Web3’ün geleceğinin önünü açacağını kaydederek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yeni OKX yerel ağı X1, kullanıcılarımızın farkındalığını artırmaya ve onları zincir içi ve Web3 alanını keşfetmeye desteklemeye yönelik faaliyetlerimizin ana desteklerinden biri olacak. Bu ölçeklenebilir ve erişilebilir ağ sayesinde geliştiriciler, X1 üzerinde hem kullanıcı dostu hem de diğer ağ ve ekosistemlerle birlikte çalışabilen üst düzey Web3 uygulamaları oluşturup tüketicilerine sunma olanağına sahip olacak. “Polygon Labs ile olan işbirliğimiz sayesinde, daha fazla geliştiricinin ilgisini çekmeyi, daha fazla kullanım senaryosu yaratmayı ve sonuçta Web3’ün yaygın şekilde benimsenmesini sağlamayı amaçlıyoruz.”

Polygon CDK ile oluşturuldu

Yüksek performanslı ve güvenilir bir ağ olan X1, Polygon Labs ve OKX arasındaki stratejik iş birliği kapsamında, ağustos ayının sonunda lansmanı yapılan ve sınırsız ölçeklenebilirlik ve birleşik likidite vaat eden Polygon Chain Development Kit (CDK) kullanılarak geliştirildi. . Ethereum ile uyumlu olan ağ, merkezi olmayan uygulamaların sorunsuz ve güvenli bir şekilde kurulmasına olanak tanırken aynı zamanda akıllı sözleşmeler, cüzdanlar ve araçlarla bağlantı özellikleri de sunacak.

X1’in geliştiricilere merkezi olmayan uygulamalar oluşturabilecekleri uygun maliyetli ve kullanıcı dostu bir platform sunduğunu kaydeden Polygon Kurucu Ortağı Sandeep Nailwal, geniş OKX topluluğu ile Polygon ve Ethereum arasında aktif bir köprü kurulduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu güncelleme, geliştiricilerin Ethereum üzerinde ZK Layer-2 çözümleri tasarlamasına olanak tanıyor.” Kullanıcıların Polygon CDK ile kurduğu Zincirleri, birlikte çalışabilirlik özellikleri sayesinde gelecekte çok daha büyük bir ağda var olabilecek şekilde oluşturabilmelerine olanak sağlayan Polygon CDK teknolojisinin kullanımı açısından da önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. “Bu teknolojiyi daha da geliştirmek ve X1 ağının başarısını desteklemek için OKX ekibiyle birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz.”

Şirketler Ethereum tabanlı ZK Layer-2 zincirlerine yöneliyor

Polkadot’un en büyük zinciri Astar, Cosmos’un en büyük halka açık ortak zinciri, Canto, Gnosis Share, Palm ve IDEX’in de aralarında bulunduğu birçok teknoloji şirketi ve kurumsal şirket, kendi Ethereum tabanlı ZK Layer-2 zincirini oluşturma planlarını açıkladı. . Web3 teknoloji şirketi olarak öne çıkan OKX, bu konuda somut adımlardan birini attı. Şirketten yapılan açıklamada, Polygon CDK’nın ana katılımcısı olan OKX’in, Ethereum’un ölçeklendirilmesi için mühendislik ve diğer alanlarda kaynak sağlamaya devam edeceği belirtildi.

urgup-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu