Teknoloji

TikTok YouTube’a Dönüşüyor: Videoların Süresi 30 Dakikaya Kadar Olabilir

Kısa video formatıyla sosyal medyada devrim yaratan TikTok, son dönemde bu formattan uzaklaşıp daha uzun görsellere yönelmeye başladı. 2022 yılında tanıtılan bir özellik, görüntülerin süresini 10 dakikaya çıkardı. Öte yandan Mart 2023’te yayınlanan bir özellik, 20 dakikalık çekimlerin ücret karşılığında izlenebilmesine olanak tanıyordu.

Şimdi şirket videoları daha uzun yapacağız göründü. Yenilik, sosyal medya platformlarındaki paylaşımlarıyla tanınan Matt Navarra tarafından fark edildi.

TikTok, video sürelerini 30 dakikaya çıkararak YouTube ile rekabet etmeye çalışacak

Navarra’nın paylaştığı ekran görüntüsüne baktığımızda görüntülerin süresinin 30 dakikaya kadar, Yani yarım saate kadar çıkabildiğini görüyoruz. Bu, mevcut 10 dakikalık sınırın ötesindedir. üç kere araç. Yani kısa video formatının yanı sıra doğrudan YouTube gibi bir platforma dönüştüğünü görmeye başlayabiliriz. Test edilen özelliğin ne zaman yayınlanacağı belli değil.

TikTok ilk kez piyasaya çıktığında 15 saniye Görüntüleriyle tanınmayı başardı. Bu süre önce 1 dakikaya, sonra 3 dakikaya ve son olarak 10 dakikaya çıkarıldı. Bu özellik seçili içerik oluşturuculara özel olduğundan ve çekimlerin ücret karşılığında izlenebilmesine olanak tanıdığından 20 dakikalık görüntüleri dahil etmiyoruz.

TikTok’a bir dizi görsel eklemenizi sağlayacak bu özellik aslında firmanın dikkatini çekecek. YouTube’a ne eklediniz? bir gösterge. Böylece kısa video formatında oldukça popülerken, uzun video formatında da YouTube ile üst sıralarda yer almak için rekabet edebilir. Başarılı olup olmayacağı ise merak konusu.

habersolhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu