Teknoloji

Tesla Türkiye Genel Müdürünün Gerekçe Göstermeden Görevinden Ayrıldığı İddia Edildi!

4 Nisan 2023’te Türkiye otomotiv pazarına giriş Tesla, Çok kısa sürede yaklaşık 10 bin aracı teslim etti. Birçok alanda büyük popülerlik kazanan Tesla, Türkiye pazarında da kendine yer edinmeye devam ediyor.

Ancak gündeme gelen bir iddiaya göre Tesla, Türkiye’nin Genel Müdür Kemal GeçerGörevini bıraktı.

Kemal Geçer otomotiv sektöründen bağımsız olmasına rağmen Tesla Türkiye’ye dahil oldu.

Kemal Geçer, Lufthansa ben Prestijli bir havayolu şirketinden Tesla Türkiye’ye transfer olan bir isim. Yani otomotiv sektörünün dışında bir mesleği vardı. Tesla Türkiye’nin genel müdürlüğüne otomotiv sektöründen olmayan birinin atanması eleştirilere neden oldu.

Ancak beklenen süre içerisinde Amaç satış rakamlarını aşmak, Tüm dikkatleri üzerine çekti. Üstelik bu satışları çok az kişiyle yapması daha da dikkat çekmeye başladı.

Mürşit Unat’ın X (diğer adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşım akıllarda soru işareti bıraktı.

Tüm Araç Kiralama Kuruluşları Derneği’nin yönetim kurulu başkanıdır. Mürşit Unat’ın paylaşımıdikkat çekti. Gazeteci Emre Özpeynirci’nin İddialara göre Kemal Geçer’in Tesla ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle son dönemde yurt dışına tatile çıkması tepkilere neden olmuştu. Söylentiye göre Tesla, satış ve satış sonrası yatırım desteğiGeçer’e vermediği için anlaşmazlıklar yaşadı.

Aslında sorun satış sonrası hizmet eksikliğinden kaynaklanıyor. Çünkü Geçer, 10 binin üzerinde aracı teslim ettikten sonra Satış sonrası hizmetlerde yaşanan sorunlar Bunun sonucunda müşteri memnuniyetsizliği ortaya çıkmaya başladı. Geçer’in bu durumdan memnun olmadığı için yurt dışına tatile gittiği söyleniyor.

Emre Özpeynirci’nin bir diğer iddiasına göre ise Türkiye’de hizmet veren Starlink’in Kemal Geçer’le bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki görüşmesinin ardından yıldız bağlantısı, Kemal Geçer’le bağlantısı vardı. Böylece Geçer, Starlink’in Türkiye’deki faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Ancak Emre Özpeynirci, Kemal Geçer’in işini bırakmadığını diyor. Böyle bir süreçte Geçer’in aniden ortadan kaybolması Tesla satışlarında yavaşlama olacağı ve Geçer’in Starlink’e odaklanacağı niyetini yaratıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu