Ekonomi

Küresel piyasalarda sakin hava

Salı günü açıklanacak kritik ABD TÜFE verileri öncesinde hisse senedi ve tahvil piyasalarında sert hareketler görülmüyor. S&P 500’ün Cuma günkü yükselişle 5 bin puanın üzerinde kapanmasının ardından ABD hisse senedi vadeli işlemleri yatay seyrediyor.

Bugün Asya Pasifik’teki tatil nedeniyle ABD tahvilleri Japonya’da işlem görmedi. Ayrıca Çin, Hong Kong, Singapur, Tayvan, Güney Kore, Malezya ve Vietnam piyasaları da tatil nedeniyle kapalı.

Avustralya ve Yeni Zelanda tahvilleri ABD TÜFE verileri öncesinde düştü. Avustralya’nın 10 yıllık getirisi üç baz puan artarak yüzde 4,15’e yükseldi. İran’ın Gazze ateşkes anlaşması konusunda ilerleme sinyali vermesiyle petrol fiyatları düşüyor.

Geçen haftayı yüzde 6,3 artışla kapatan Brent petrol nisan kontratı yüzde 0,5 düşüşle 81,76 dolardan alıcı buldu. Bir dizi yeni spot ETF’nin işlem görmeye başlamasıyla birlikte Bitcoin 49.000 dolar seviyesini zorluyor.

ECB’de faiz indiriminin zamanlaması tartışılıyor

Avrupa Merkez Bankası üyesi Pablo Hernandez de Cos’a göre, Mart ayında açıklanacak yeni enflasyon ve büyüme tahminleri, faiz indirimlerine ne zaman başlanacağına karar verilmesinde önemli rol oynayacak.

Röportajı Pazar günü Kıbrıs merkezli Politis gazetesinde yayınlanan De Cos, şunları söyledi: “Projeksiyonlarımız, orta vadeli yüzde 2’lik enflasyon hedefimize ulaşma konusunda yeterince emin olup olmadığımızı ortaya koyacaktır. “Faiz yolumuz simetrik hedefimizle de uyumlu olacaktır” dedi. Aynı zamanda İspanya Merkez Bankası’nın lideri olan De Cos, 20 üyeli Euro Bölgesi ekonomisinde enflasyondaki düşüşün önemli ölçüde ilerlediğini ve önümüzdeki çeyreklerde de devam edeceğini öngördü.

havranhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu