Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş’a gelen KKTC Başkanı Ersin Tatar, “Deprem kuşağındayız ama bu tür durumlarda herkesin korunabileceği ve depremde gerekli önlemleri alarak binaların bu tür yıkımlara uğramadığı bir süreci hep birlikte inşa edeceğiz.” bundan sonra yapılacak binalar.”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yerleşkesi içinde kurulan çadır kentte depremzedeleri ziyaret etti. Ailelerle sohbet eden Tatar, çocuklarla fotoğraf çektirdi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, “Kendi adıma ve Kıbrıs Türk halkı adına hepinize geçmiş olsun diliyorum. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem çok büyük bir depremdi. Ama bunu Türkiye’nin gücüyle görüyorum.” , Türkiye’nin yetkinliği ve becerisiyle gerçekten burada organize olan bu yerleşim yeri tam size göre.Sahada tüm bu yaraların sarılması için büyük bir çaba sarf edildi.İnanılmaz bir durum ve harika bir çaba ile çocuklarımız,gençlerimiz ve yaşlılar çok zor durumda bunu atlatmaya çalışıyor herkes memnun bir şekilde atlatmaya çalışıyor KKTC’de de çok büyük acılar yaşadık voleybolda biz de çektik kız ve erkek yıldız takımımız kaybetti Adıyaman’da bir otelde enkaz altında yaşıyor.”

“Süreci hep birlikte inşa edeceğiz”

Konuşmasına devam eden Tatar, “Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak Türkiye’nin her zaman yanında olduk. Bu nedenle acınız acımız, memnuniyetiniz mutluluğumuzdur. Önemli olan bir duruma gelmektir. deprem bölgelerinde yapılacak çalışmalarla hayatın normale döneceği ve bir an önce tekrar önümüze bakabileceğimiz bir yer.Sarsıntı bölgesindeyiz ama bu gibi durumlarda herkesin korunabileceği bir süreci hep birlikte inşa edeceğiz. bundan sonra yapılacak binalarda gerekli tedbirler alınarak binalar bu tür yıkımlara maruz kalmayacak” dedi.

“Burada büyük bir irade ve başarı var”

Zor durumlarda tek yürek olmanın önemine değinen Tatar, “Böyle günlerde bir milletin birlik ve beraberlik içinde güçlenmesi için acıyı da sevinci de hep birlikte yaşaması gerekir. Büyük bir irade ve başarı vardır. Burada depremden kısa bir süre sonra böyle bir yaşam merkezinin kurulması ve her alanda kurulan pazarları ve alanlarıyla burada büyük bir başarı var.Burada düzeni sağlayanlara canı gönülden teşekkür ediyorum.Öncelikle Başkan Recep Bu yaraları sarmaya ve bu güzel durumu normale döndürmeye çalışan Tayyip Erdoğan’a, bakanlara, belediye başkanlarına, valilere, AFAD çalışanlarına, herkese, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Kahramanmaraş hasreti hep içimdeydi”

10 Şubat’ta Kahramanmaraş’a resmi bir ziyaret yapacağını ancak depremin ardından bu ziyaretin iptal edildiğini belirten Tatar, “10 Şubat’ta Kahramanmaraş’a resmi bir ziyaret yapacaktım. Benim için çok önemli bir ziyaret. 1979’dan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gittim.Tatlısu Belediye Başkanımız Hayri Orçan gibi Kahramanmaraş’tan gelip yerleşenler.Bu üniversitede konferans vermek için güçlü bir heyetle burayı ziyaret edecektim. KKTC’nin emeğini anlatın.Kahramanmaraş’a hasretim hep vardı ama maalesef ziyaretimizi erteledik.Şimdi depremden dolayı geçmiş olsun diye sizleri ziyaret etmek için buradayım.Burada hayat normale dönünce ben Planladığımız resmi ziyareti gerçekleştirmiş olacağım. Bu üniversitede vereceğim konferansla Kıbrıs meselesini, KKTC’deki durumu, verdiği emeği anlatacağım” dedi. – KAHRAMANMARAŞ

kalecik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu