Haber

Kırgızistan’ın başkentinde elektrik santralinde çıkan yangında 5 kişi yaralandı

Başkent Bişkek’te konutlara sıcak su ve kışlık ısıtma hizmeti veren Bişkek Merkezi Isı ve Elektrik Santrali’nde (Merkezi Isıtma Kurumu) çıkan yangında 2’si ağır 5 kişinin yaralandığı bildirildi. Kırgızistan.

Başkentte bazı hükümet üyelerinin ve ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla yangınla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Enerji Bakan Yardımcısı Nasipbek Kerimov, “Bişkek Merkezi Isı ve Elektrik Santrali’nde gece saat 03.06’da kaza meydana geldi. Kaza sonucu çıkan yangında bazı cihazlar kullanım dışı kaldı.” söz konusu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Mederbek İsmailov, yangında 2’si ağır olmak üzere 5 kişinin yaralandığını bildirdi.

Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, Merkezi Isıtma Kurumunda olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini ve durumun ülke yönetiminin kontrolünde olduğunu belirtti.

Olayla ilgili bir komite kurulduğunu belirten Ajikeyev, kazada sabotaj ve teknik arıza ihtimalinin vurgulandığını kaydetti.

Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı da olay nedeniyle başkentteki tüm okulların çevrimiçi eğitime geçtiğini duyurdu.

Başkent Bişkek’teki kreşler de kapatılırken, hastanelerde rutin ameliyatlar ertelendi.

Başkan Djaparov olay yerine geldi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Djaparov, kazanın meydana geldiği Bişkek Merkezi Isı ve Elektrik Santrali’ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Caparov, Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev ile birlikte hastanede yaralıları da ziyaret etti.

Kazakistan’daki temaslarını keserek Bişkek’e dönen Bakanlar Heyeti Başkanı Killikbek Japarov, bazı bakanlarla toplantı yaparak sorunun acilen çözülmesi yönünde talimat verdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nin paylaştığı santralin drone görüntüsünde, yangından zarar gören büyük bir bina dikkat çekti.

5 yıl önce kurumda bir kaza daha yaşanmıştı

Bişkek Merkezi Isı ve Elektrik Santrali’nde 2018 yılı Ocak ayında arıza meydana gelmiş, başkentteki apartman, hastane, okul ve anaokullarına 5 gün boyunca sıcak su ve ısıtma hizmeti verilememişti.

Soruşturmada dönemin başbakanı, cumhurbaşkanı ve birçok devlet yetkilisi yolsuzlukla suçlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu