Haber

Kayseri’de yarı maraton heyecanı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Aktiviteleri, eğlenceleri ve yarış pistleriyle şehre bir spor şenliği yaşatacak Mimar Sinan temalı 3. Ülkeler Arası Kayseri Yarı Maratonu’nun 21K ve 10K kayıtları başladı.

24 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, farklı uzunluklardaki parkurları ile 7’den 70’e profesyonel ve amatör sporculara unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın sporcuya ve spora verdiği değer doğrultusunda imzalanan projeler kapsamında başlatılan Ülkeler Arası Kayseri Yarı Maratonu, Türkiye’den ve yurtdışından birçok profesyonel sporcunun buluşma noktası olmaya devam ediyor. Sporun tanıtılması, sporun vatandaşların günlük yaşamlarının ayrılmaz bir parçası haline getirilmesi ve topluma spor kültürünün aşılanması açısından örnek bir proje olması hedeflenen Kayseri Yarı Maratonu, Büyükşehir tarafından bir klasik haline getirildi.

3. ULUSLARARASI KAYSERİ YARI MARATONUNUN TEMASI ‘MİMAR SİNAN’ OLDU

Kentin kültürel varlıklarının her yıl maraton teması olarak belirlendiği büyük çaplı etkinlikte, kentin güzellikleri tüm dünyaya tanıtılırken, profesyonel ve amatör koşucuları maraton çatısı altında buluşturuyor. katılımcıların doğal ve kültürel mirası keşfetmesi amaçlanmaktadır. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen İstikbal Kayseri Yarı Maratonu’na 21 kilometre ve 10 kilometre etaplarında 5 bin 220 kayıtlı sporcu katılırken, halk koşusuna yaklaşık 10 bin sporsever katıldı.

İlk yılında Kültepe temasıyla düzenlenen İstikbal Kayseri Yarı Maratonu, 21 kilometre 10 kilometre etaplarında 5 bin 220 sporcuyu ve geçen yıl Erciyes temasıyla düzenlenen Ülkeler Arası Kayseri Yarı Maratonunu bir araya getirdi. 6 bini aşkın sporcu ile halk yarışlarına katılan binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

‘Bir maratondan daha fazlası’ sloganıyla bu yıl ‘Mimar Sinan’ temasıyla gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun kayıtları www.kayseriyarimaratonu.com adresinden yapılacak. maraton web sitesinde mevcut olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu