Haber

Karamollaoğlu: ABD’yi dost görenlerin başka bir düşmana ihtiyacı yok!

ANKARA (İGFA) –Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin TBMM Küme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bir ülkenin adım adım işgal edildiğini ve herkesin izlemeye devam ettiğini söyledi.

Filistin’de insanların katledildiğini, hamile kadınların ve bebeklerin öldürüldüğünü, hastanelerin ve ibadethanelerin bombalandığını, kimsenin ses vermediğini savunan Karamollaoğlu, “18 günde 10 binlerce kardeşimiz şehit oldu. Müslüman ülkelerin liderleri sadece kınadı.” Bazıları bunu kınamaya bile tenezzül etmedi. Gerçekten merak ediyoruz.” “Birinin sesini yükseltmesi için daha ne olması gerekiyor? Birlikte ayağa kalkmamız için acaba daha ne olması gerekiyor? İslam dünyasının uyanması için İsrail ve suç ortağı ABD daha ne yapsın?” sözlerini kullandı.

Irak’ta, Afganistan’da, Tunus’ta, Libya’da ve Suriye’de herkesin sessiz kaldığını ancak ABD’nin durmadığını belirten Karamollaoğlu, BOP adı verilen “Büyük İsrail Projesi” uğruna dünyanın ateşe verildiğini belirtti.

Karamollaoğlu, önceliği demokrasi olanlara şu sorularla seslenmek istediğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Demokrasi söyleminiz ne oldu? Önceliği insan hakları olanlara soruyorum. Demokrasiden vazgeçtik, Filistinlilerin hakları ne olacak? ‘Barış istiyoruz’ diyenlere sesleniyorum. Kalıcı barış mümkün mü? İsrail’e ‘dur’ denilmedikçe ve İsrail katliamlarından vazgeçmedikçe, ‘Önceliğim İslami değerlerdir’ diyenlere, “Size sesleniyorum. Daha ne kadar susarak, sadece kınayarak bu günaha ortak olmaya devam edeceksiniz? ABD’nin İsrail’e haksız davasında verdiği desteği, Filistinli kardeşlerimize haklı davasında katliamlar yapmazsak vay halimize.”

ABD’yi geçmişten bugüne yaptığı katliamlardan tanıdıklarını belirten Karamollaoğlu, bu ülkenin yönetimine kim gelirse gelsin hiçbir şeyin değişmediğini kaydetti.

Temel Karamollaoğlu, “dostum” diye başlayan cümleler kullanan kişilere asla güvenilmemesi gerektiğini belirterek, “ABD’yi dost gören başka bir düşmana ihtiyaç duymaz. ABD’yi müttefik gören kimse şunu bilsin ki mutlaka içine girecektir.” Bu nedenle “Kim ABD yönetimiyle aynı günde insan haklarını, demokrasiyi ve barışı kullanma hatasını yaptıysa, derhal bu hatadan vazgeçip vazgeçmelidir.” dedi.

İsrail’in kiliseleri bile bombaladığını ancak Hıristiyan ABD’nin onları korumaya devam ettiğini iddia eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Kısa vadede dünyevi çıkarları için yapamayacağı hiçbir alçaklık yoktur. Maalesef hastaneyi bombalayacak kadar utanmazca davranıp sonra çıkıp ‘Filistinliler bunu bunu yapmak için yapmış olabilir’ diyerek algı yaratmaya çalışabiliyor. kendileri mağdur gibi görünüyorlar. Maalesef bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama gurursuzca hareket edebiliyor. Dünyanın gözünün içine bakarken yalan söylemekten başka bir şey yapmıyor. Hiç utanmıyorlar. Bugün biz Bu kadar alçaklık ve pervasızlıkla karşı karşıyayız, bu kadar kolay cümlelerle, bildik kınama sözleriyle bu kadar az yardımla bunu atlatabilecek bir noktada değiliz. Bölgemizde tüm kaynaklarını, tüm imkanlarıyla seferber ettiler. Bu hazırlık, bu bir seferberlik halidir. Bu sadece Filistinlilere yönelik değil. Bunun da bilinmesi gerekiyor. Kusura bakmayın ama bana öyle geliyor ki bunu görmek için kör olmak gerekiyor. Dünyanın her yerindeki vicdan ve anlayış sahibi insanlar bu gerçeği görüyor, biliyor ve anlıyorlar.”

Türkiye’nin çok geç kaldığını ve pasif davrandığını öne süren Karamollaoğlu, İsrail’in ABD’nin desteğinden ziyade İslam ülkelerinin sessizliğinden güç aldığını söyledi.

Karamollaoğlu, Türkiye’nin adım adım kuşatıldığını belirterek, “Bugün Kudüs’ü korumak Ankara’yı korumak demektir. Umarım bunu anladığımızda çok geç kalmayız. Bugün İsrail’i ve ABD’yi engellemek yarın ülkemizi korumak demektir. ” Bugün düşebilecek yangının söndürülmesi demektir. Bu şartlarda ‘çizgi savunması yok, yüzey savunması var’ ifadesi tamamen aynı. İşte o yüzey dün bizim ülkemizdi, bugün Filistin toprağıdır. Dün yamyam gibi İstanbul’u, Çanakkale’yi kuşatanlar bugün Gazze’dir. “Türkiye’yi kuşattılar. Bu kuşatmayı kırmak bizim görevimiz. Şimdi herkesi bu sorumlulukları kullanmaya davet ediyorum.” dedi.

Hükümetin Filistin mitingi düzenleyeceğini belirten Karamollaoğlu, “Hükümet miting yapmıyor, eylem yapıyor.” söz konusu. Mitingin ülke içinde algı oluşturmaktan başka bir amaca hizmet etmeyeceğini öne süren Karamollaoğlu, hükümetten gerekli adımların atılmasını istedi.

İslam ülkelerinin İsrail’e karşı gereken tepkiyi vermesini talep eden Karamollaoğlu, İsrail’i destekleyen Batılı ülkelere petrol sevkiyatının yavaşlatılması, hatta durdurulması gerektiğini söyledi.

Karamollaoğlu, Türkiye ve bölge için büyük tehdit oluşturan ABD ve İngiltere’nin deniz ve hava kuvvetlerini derhal geri çekmesini isteyerek, Türkiye’nin BM nezdindeki diplomatik girişimlerinden vazgeçmemesi gerektiğini belirtti. Filistin’in 1947 yılında tek devlet iken bugünkü durumunu gösteren haritayı gösteren Karamollaoğlu, zalimin zulmüne karşı herkes sessiz kalsa da sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

golmarmara-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu