Ekonomi

Getir ve İş Bankası’ndan İş Ortaklığı

Getir ve İş Bankası, Getir’in finansal alanda kullanıcılarına hizmet vermek amacıyla hayata geçirmeye hazırlandığı GetirFinans için stratejik iş ortaklığına imza attıklarını duyurdu. İş Bankası Grubu, gerekli yasal onay süreçlerini takiben hizmet modeli bankacılığı kapsamında hizmet verecek GetirFinans’a 50 milyon ABD doları tutarında ayrı yatırım kararı aldı.

Getir’in hizmet modeli bankacılığı kapsamında finansal alanda kullanıcılarına hizmet vermek amacıyla hayata geçireceği GetirFinans, yasal makamlardan alınan izin ve onayların ardından hizmet vermeye başlayacak. Getir ile İş Bankası arasındaki stratejik iş ortaklığı kapsamında GetirFinans’ın hizmet modeli bankacılık altyapısına dahil olacak İş Bankası, ana yatırımcısı olduğu girişim sermayesi fonuna girişim sermayesi ile yüzde 20 ortak olacak. GetirFinans’a 50 milyon dolarlık sermaye yatırımı Böylece henüz faaliyete geçmeyen GetirFinans’ın değerlemesi, aldığı ilk yatırımla birlikte 250 milyon dolara ulaştı.

Yatırım kararını değerlendiren İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan, “Ülkemizde bankacılığın dijitalleşmesi ve teknolojik yenilik anlamında birçok ilke imza atan İş Bankası, 100. yılına büyük bir heyecan ve coşkuyla giriyor. Geleceğin bankacılığı vizyonumuz kapsamında müşterilerimize kendi dijital kanallarımızda en iyi deneyimi yaşatmayı hedeflerken, diğer taraftan müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarını da platform bankacılığı ile karşılamayı hedefliyoruz. Kullandıkları platformda ve ihtiyaç anında benzersiz bir deneyim. İş Bankası Kümelenmesi olarak ülkemizde dijitalleşmenin, girişimciliğin ve girişimin lider bankası olma misyonumuz doğrultusunda yeni bir girişim olarak doğan GetirFinans’a 50 milyon ABD doları yatırım yaparak stratejik iş ortağı olmaya karar verdik. “Getir ile 100. yılımızda kuracağımız güçlü iş birliğinin sektörümüze örnek olmasını ve devam etmesini diliyorum.”

Getir kurucusu Nazım Salur, “2015 yılında dakikalar içinde teslimat modeliyle başlayan Getir yolculuğumuza, kullanıcılarımızın farklı ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerimizi çeşitlendirerek devam ettik. Yakın gelecekte GetirFinans ile bu hizmetlerimize finansal ürünleri de eklemeyi ve dijital ürün ve uygulamalara yatkın tüm kullanıcılara yeni bir taşınabilir bankacılık deneyimi sunmayı hedefliyoruz. “100. yılını kutlamak üzere olan İş Bankası’nın, hem kullanıcılarımıza hem de finans sektörüne değer katmayı hedeflediğimiz GetirFinans’a ortak olma kararından büyük memnuniyet duyuyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

patnos-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu