Ekonomi

Digital Currency Group, kurumsal ticaret platformunu kapatmaya karar verdi

Investing.com – Digital Currency Group (DCG), kurumsal yatırımcılar bazında hizmet veren yan kuruluşu TradeBlock’u kapatma kararı aldı.

DCG Yapılan açıklamada, genel ekonomik görünüm ve kripto piyasalarındaki düşüş eğiliminin uzaması nedeniyle ABD’de artan düzenleyici baskı, kurumsal ticaret platformunu kapatma kararını açıkladı. TradeBlock, 31 Mayıs prestijiyle faaliyetlerine son verecek.

Dijital Para Birimi Grubu geçen yıl FTX’in iflas sonrası finansal yapısı bozulan şirketlerden biri oldu. Kasım 2022’de fon çekme işlemlerini durduran kuruluş, Ocak ayında iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Bu süreç, varlık yönetimi departmanını da kapatan DCG’deki sorunların başka bir yan kuruluşudur. Genesis Küresel Likidite kriziyle başladı. Borçlarını ödemekte zorlanan şirket, geçtiğimiz ay 630 milyon doları ödeyemedi.

Şirket şu anda bir ABD kripto borsasıdır. İkizler en büyük alacaklılar arasında yer aldığı kümelenme ile yeniden yapılandırma müzakerelerine devam etmektedir. Gemini’nin DCG’nin yan kuruluşu Genesis’ten 900 milyon dolar alacağı biliniyor.

DCG’nin Gemini borsasına ödemesini yapmamasının ardından borç yapılandırma sürecinin başarısız olması halinde şirketin başının daha da belaya girebileceği belirtiliyor.

Author: Günay Caymaz

sancaktepeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu