Haber

CHP’de kongre iddiaları: Ekrem İmamoğlu’na hangi isimler destek verecek?

Seçimlerin ardından kurultay sürecini başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağı iddia edildi. Bir diğer iddia da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kongrede Kılıçdaroğlu’na rakip olacağı yönünde.

Sözcü TV Ana Haber Bülteni’ni sunan Fatih Portakal; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İmamoğlu’na destek vereceklerini belirtti.

“İmamoğlu gidiyor, diğer büyükşehir belediyeleri ne yapacak?” Turuncu dedi ki:

“Örneğin İmamoğlu’na Adana, Mersin yakın denir. İzmir rüzgara göre hareket eder derler. Mansur Yavaş’ın İmamoğlu ile yürüyebileceği söylenir. Yürümezlerse bana anlatılanlar bunlar. katılıyorum sadece aktarıyorum çünkü bir iki konuşma yaptık Eskişehir Aydın Muğla ortada deniyor Özgür Özel Ahmet Akın Muharrem Erkek Tekin Bingöl Ali Yetenekli Başarır Kılıçdaroğlu’nu takviye edecek Gökhan Zeybek , Engin Altay, Ali Öztunç Gürsel Erol’un İmamoğlu lehine tavır alabileceği de söyleniyor.”

‘OLASI OLMAYAN BİR MECLİS OLABİLİR’

“Olağan kongreye kadar bu iş olmaz diyenler de var. Yani inanılmaz bir kongre olabilir. CHP’nin 1277 delegesi vardı. 177’si tabii delege, bunlar genel başkan, MYK, diyorlar. disiplin kurulu, parti meclisi ve 1100 kişi. İl ve ilçelerden seçilmiş delegeler. Yarından bir tane daha aldıktan sonra kongreye gidebilirsiniz, bu harika.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu