Yaşam

Barış Manço’yu Anma Etkinlikleri: Vasiyeti Cumhuriyetin 100. Yılında ve Ölümünün 24. Yılında Gerçekleşecek

Anadolu Rock müziğinin kurucuları arasında yer alan ve 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanına layık görülen müzisyen, besteci, ilahiyatçı yazar, TV program yapımcısı, sunucu ve kültür elçisi Barış Manço’yu tüm dünyada saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. ölümünün 24. yıl dönümü.

Barış Manço’yu bu yıl anma töreni her yıldan daha özel! İşte Barış Manço’nun vasiyeti ve ölümünün 24. yılında çok özel anma etkinlikleri.

Barış Manço’nun değerli eşi anma günü kapsamında bir konuşma yaptı. Lale Manço Ahıskalı yaptığı konuşmada Barış Manço’nun çok özel iradesini dile getirdi.

Lale Manço Ahıskalı yaptığı konuşmada ilk olarak ‘Kayaların Oğlu’ şiirinin Barış Manço’nun seslendirmesiyle hayat bulduğu ‘2023’ çalışmasına dikkat çekti. Konuşmasının devamında;

‘2023’te Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümüne ithaf edilen ve Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancını, gücünü ve nasıl duracağını gösteren bir yazı. Bence çok etkileyici bir metin.’ açıklamalarda bulundu.

İşte Barış Manço’nun 24 yıl sonra ortaya çıkan çok değerli vasiyeti.

Lale Manço Ahıskalı, Barış Manço’nun 2023 yapımı parçasıyla ilgili vasiyetini açıkladı. Ahıskalı, yaptığı açıklamada Barış Manço’nun sözlerine yer verdikten sonra bu sözleri vasiyet olarak kabul ettiğimizi söyledi.

Bunu kesinlikle yapacağız dedi.

İşte Türkiye’den Barış Manço’nun sözleri:

‘2023’te 80 yaşında olacağım. O zaman muhtemelen Doğukan’ın kolunda sahneye çıkıp 2023 bestemi bir senfoni orkestrası eşliğinde seslendireceğim.’

“2023’te mutlaka Barış Manço’yu sahneye çıkaracağız” diyen Lale Manço Ahıskalı, Barış Manço hologramının da yer alacağı projeyi şöyle anlattı:

Barış Manço’nun vasiyetinin yerine getirileceği proje kapsamında bu yıl Barış Manço’nun hologramı sahnede olacak ve ‘2023’ bölümünü senfoni eşliğinde onun hoş sesiyle dinleyeceğiz.

Barış Manço’yu Anma Etkinlikleri Nerede ve Ne Zaman Gerçekleşiyor?

Barış Manço anısına sanatçının İstanbul Moda’daki konutu 31 Ocak Salı günü saat 24.00’e kadar ziyarete açık olacak.

1 Şubat 1999’da aramızdan ayrılan değerli sanatçıyı anma etkinlikleri kapsamında Barış Manço Vapuru, 5 Şubat 2023’te hayranlarını ağırlayacak.

Barış Manço “2023” Sözleri: Son of the Rocks Şiir Sözleri

1923 yılının ılık bir ekim sabahında, kayaların toprağa saplandığı yerde doğdum ben, toprak ana ile kaya babanın oğluyum, toprak anam sevgi ve merhamet dolu, toprak anam suskun ama benim toprak ana dolu… Hayır, Kükrese yer sallanır, Göğsünde çatlaklar olur, Dertler ona, irili ufaklı sayısız, Kaya modülleri var bu topraklarda, Ve sen oğlum Ve sen kayaların oğlusun, Toprağın ortasında tutacaksın bu taşı, Kolay değil kayaların oğlu olmak Kuzeyden esen rüzgara, Güneyden kavurucu sıcağa, Koruyacaksın onları. karşısında, Kolay değil, kolay değil, Kayaların oğlu olmak, 2023 yılının ılık bir ekim sabahında, Ayaklarımda hafif bir uyuşma ile uyandım, Ve yüz yaşında ulu bir çınar gibi, Ki sabah kök salmaya başladım, Ve ilk defa asırlardır sağımda ve solumda, Diğer çınarları fark ettim, kıpırdamadan, Hafif bir sabah esintisi yükseldi tepelerden. doğuyu, Ve asırlık çınarlar aldı beni aralarına, Ve 2023’ün ılık bir ekim sabahında ‘Birlikte seyrettik, Yeni bir kaya evladı doğdu…’

Barış Manço – 2023

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu