Yaşam

Atatürk Kültür Merkezi’nden Çocuklara Yaz Şenliği

Atatürk Kültür Merkezi’nin çocukları sosyal ve sanatsal etkinliklerle buluşturduğu AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde “Yaz Şenliği” 17 Haziran’da başlıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi, karne heyecanı duyan miniklerin yaratıcılıklarını keşfedebilmeleri için müzikten resme, danstan yazıya renkli atölyelerle dolu “Yaz Şenliği”ne yaz boyu ev sahipliği yapacak.

Yıl boyunca çocukların eğlenirken öğrenirken eğlendiği birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapan AKM Çocuk Sanat Merkezi, yaz tatilinde de yaz şenlikleri ile çocukların buluşma noktası olacak. Müzik, dans, fotoğrafçılık, yaratıcı yazarlık ve arkeoloji gibi çeşitli etkinlikler yaz festivalinde çocukları bekliyor. Yaz Şenliği, 3 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri ​​arasında Atatürk Kültür Merkezi’nin diğer alanlarına da yayılacak.

 

Çocukların farklı ilgi alanlarına yönelik pek çok atölye AKM Çocuk Sanat Merkezi Yaz Şenliği’nde!

AKM Çocuk Sanat Merkezi, her çocuğun farklı bir ilgi ve merakı olduğu ideolojisiyle, sanatın tüm alanlarına dokunan Yaz Şenliği atölye çalışmaları ile çocukların kendi yeteneklerini keşfetmelerine ve kendilerini yaratıcı bir şekilde konuşmalarına destek oluyor. Yaz şenliğinde çocuklar, ‘Ritim’, ‘Erken Dönem Müziği’, ‘Piyano’, ‘Keman’, ‘Müzik Masalları’ gibi atölyelere katılarak müzikle tanışabilecekler. Fotoğraf yeteneğini keşfetmek ve el becerilerini geliştirmek isteyen çocuklar için ‘Resim Sevinci’, ‘Resimle Buluşuyorum’, ‘Seramik Atölyesi’ ve ‘Seramik Resim Atölyesi’ gibi farklı atölyeler çocuklarla buluşacak. Dansa ilgi duyan çocuklar, ‘Ebeveyn-Çocuk Dans Atölyesi’nin yanı sıra ‘Yaratıcı Dans’ ve ‘Mini Bale’ atölyelerinde ebeveynleri ile birlikte dans edebilecekler. Yazmaya meraklı miniklerin yeni hikâyeler yazdığı ‘Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’, seçtikleri hikâyeleri mikrofon önünde seslendirerek sesli kitaba dönüştürdükleri ‘Hikaye Seslendirme Atölyesi’ ve ‘Kitaptan Sahneye’ Çocukları yazı ve edebiyatla buluşturan Atölye’, minik yazar adaylarının hem heyecanını artıracak hem de özgüvenlerini geliştirecek. . Çocuklar, 3 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri ​​arasında AKM’nin farklı noktalarında öğrendiklerini sahneye taşıyarak eserlerini sergileyebilecekler.

Yaz Festivali, çocukları yaratıcı ve yeşil alışkanlıklarla tanıştırıyor

AKM Çocuk Sanat Merkezi, özellikle çocukları sürdürülebilir malzemeler ve farklı tekniklerle tanıştıran atölye çalışmaları ile çocuklara yeni yeşil alışkanlıklar kazandırmaya destek oluyor. ‘Quilling’, ‘Kusudama’, ‘Tavşan Robotum’, ‘Kaykaycı Panda’, ‘Akordeon Takvim Yapımı’, ‘Kil Atölyesi’, ‘Kukla Yapımı’, ‘Piri Reis ile Denizlere Yolculuk’, ‘Karagöz Yapımı” Parmak Kuklası’, ‘Dil Kurbağası’, ‘Atık Malzemelerden Alet Yapımı’, ‘Kolaj Atölyesi’, ‘Kayıp Balık Nemo’, ‘Aya Yolculuk’, ‘Aya Yolculuk’, ‘Sıçrayan Ahtapot’, çocuklar kendi oyunlarını yapabilirler. farklı tekniklerle kendi çalışmaları. bu ortaya çıkarıyor. Ayrıca çocukların tarihe olan bağlılıklarını geliştiren ve kültürel miras bilincini geliştiren ‘Çocuk Arkeologlar Kazı Atölyesi’, kazı kitleri kullanarak keşif duygularını besliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu