Ekonomi

Ansys ve NVIDIA yapay zeka destekli simülasyon için güçlerini birleştiriyor

PITTSBURGH – Ansys (NASDAQ: NASDAQ:ANSS), hızlandırılmış bilgi işlem ve üretken yapay zeka teknolojileriyle simülasyon çözümlerini geliştirmek için NVIDIA ile genişletilmiş bir işbirliği yaptığını duyurdu. Bu ortaklık, 6G iletişim sistemlerini, yapay zeka destekli simülasyon çözümlerini, otonom araçları, dijital ikizleri ve görsel oluşturmayı geliştirmeyi amaçlıyor. NVIDIA’nın gelişmiş GPU’larının ve yapay zeka yeteneklerinin Ansys’in simülasyon araçlarıyla entegrasyonunun tasarım döngülerini kısaltması ve çeşitli sektörlerde ürün karmaşıklığını artırması bekleniyor.

Ansys, yakın zamanda 3D içerikte veri birlikte çalışabilirliğini teşvik etmek için Alliance for OpenUSD’ye (AOUSD) katıldı ve bu da kapsamlı ürün portföyüne fayda sağlayacak. İşbirliği dört temel alana odaklanacak: hızlandırılmış bilgi işlem, 6G telekomünikasyon, yapay zeka ile geliştirilmiş simülasyon ve yapay zeka dökümhanesi.

Hızlandırılmış bilgi işlem alanında Ansys, NVIDIA H100 Tensor Core GPU’ları kullanıyor ve NVIDIA Blackwell tabanlı işlemcileri ve NVIDIA Grace Hopper Superchip’leri dahil etmeyi planlıyor. Bu gelişmelerin Ansys Fluent, Ansys LS-Dyna ve elektronik ve yarı iletken ürünler de dahil olmak üzere Ansys çözümlerini optimize etmesi amaçlanıyor. NVIDIA ise Ansys çözücü performansını artırmayı hedefleyerek sanal modelleri ve veri merkezi tasarımını iyileştirmek için Ansys teknolojisinden yararlanıyor.

6G telekomünikasyon için Ansys, radyo erişim ağı teknolojisi için yapay zeka geliştirmeyi destekleyecek olan NVIDIA 6G Araştırma Bulutu platformunu ilk benimseyenlerden biri. Ansys HFSS tarafından desteklenen Ansys Perceive EM, talep üzerine sentetik veri yaklaşımıyla 6G sistem dijital ikizlerini dönüştürmeye ve kablosuz ağ performansı için tahmin doğruluğunu artırmaya hazırlanıyor.

Yapay zeka ile geliştirilmiş simülasyon, Ansys’in fizik tabanlı makine öğrenimini yazılım tekliflerine dahil etmek için NVIDIA Modulus çerçevesini araştırdığı bir başka önceliktir. Bu girişim, Ansys AI+ ürün ailesi içinde optimizasyonu, hassasiyet analizlerini ve tasarım sağlamlığını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Son olarak Ansys, simülasyon kurulumunu ve kullanımını basitleştirerek simülasyonu yeni kullanıcılara ve kullanım alanlarına açabilecek büyük dil modellerini (LLM’ler) daha da geliştirmek için NVIDIA AI dökümhane hizmetlerinin kullanımını inceliyor.

Her iki şirketin CEO’ları, NVIDIA Omniverse ortamında mühendislik zorluklarını ele alma ve yenilik yapma potansiyelini vurgulayarak işbirliğinden duydukları heyecanı dile getirdiler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu