Haber

Anlaşmanın sona ermesiyle Ukrayna’nın tahıl ihracatından elde ettiği gelir yarı yarıya düştü

Sputnik tarafından analiz edildi Gümrük Hizmetleri ve Ukrayna Tarım Bakanlığı’bilgilerine göre TemmuzUkrayna’dan tahıl ihracatı 1.4 kezazalmış, elde edilen gelirler neredeyse yarı yarıya azalmıştır.

Ukrayna Tarım Bakanlığıistatistiklerine göre Kiev, Temmuzher ay 2,3 milyonton mısır, buğday ve arpaihracatta, haziran ayına göre ihracatta yüzde 38 bir düşüş yaşandı. Dünya pazarına mısır arzı da hızla yarı yarıya düştü. 1.1 milyonton, geçen yılki seviyesine döndü ve buğday ihracatı üçte bir oranında azaldı. 841 bin tondüşmüş.

Büyük azalma bağlantı noktalarıbaştan yapıldı ihracattahaziranda oldu tahıl ihracatı 3,1 milyonTemmuz ayında ton yüzde 46,5azaltarak 1,67 milyon tonbire bir zamanda Demiryolu olarak gerçekleşti, KAMYONVe feribotlaYapılan sevkiyatlar %6 arttı.

Sonuç olarak, Ukrayna’nın tahıl ihracatından elde ettiği gelir, bir ay önceki 712 milyon dolardan bu ay 1,9 kat düşerek 380,4 milyon dolara geriledi. Bu rakam aynı zamanda Temmuz 2022geliriyle kıyaslandığında neredeyse 30 milyon dolaraz.

haberkaman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu