Haber

ABD’de 34 kişinin yangında öldüğü teknenin kaptanına hapis cezası

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde 2019 yılında alev alarak batan ve 34 kişinin öldüğü dalış teknesinin kaptanına 4 yıl hapis cezası verildi. Dün hapis cezası verilen 70 yaşındaki Jerry Boylan, kasım ayında ABD Bölge Mahkemesi jürisi tarafından ‘gemi çalışanının görevi kötüye kullanması ya da ihmali’ suçundan suçlu bulunmuştu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Los Angeles’taki Başsavcılık, federal savcıların sanık için üst sınırdan 10 yıl hapis cezası talebinde bulunduğu bilgisini verdi. Savunma avukatları ise Boylan’ın yaşı ve sağlık sorunlarına işaretle, denetimli serbestlikle 5 yıl hapis cezası verilmesini, bunun 3 yılının ev hapsi olmasını talep etmişti. 10 günlük yargılamasının ardından 75 bin dolar kefaletle serbest kalmış olan Boylan’ın 48 aylık hapis cezasının infaz edilmesi için temmuz ayında teslim olmasına karar verildi.

33 YOLCU VE 1 MÜRETTEBAT HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Mahkeme kararını açıklamada önce konuşan sanık Boylan, “Amacım herkesi evlerine güvenli bir şekilde getirebilmekti ve ben başarısız oldum” ifadelerini kullandı.

2 Eylül 2019’da Kaliforniya açıklarında Conception isimli dalış teknesinde yaşanan olayda, 33 yolcu ve bir mürettebat hayatını kaybetmişti. Yangın başladığında, bu kişilerin güvertenin altındaki bir odada uyuduğu belirtilmişti. ABD basını, yaşanan olayın Kaliforniya eyaletinde kayıtlara geçen en ölümcül deniz kazası olduğunu yazmıştı. Boylan’ın da aralarında bulunduğu beş mürettebat ise yangından kurtulmuştu.

Boylan hakkında açılan davada görüşlerini açıklayan jüri, savcıların hazırladığı iddianame ile paralel bir şekilde, sanığın ‘görevi kötüye kullanma, ihmal ve görevlerine dikkat etmeme yoluyla insan hayatını pervasızca göz ardı ettiğini’ belirtmişti. Savcılara göre, Boylan, tekneden ilk ayrılan kişi olmuş ve yangın konusunda yolcular ve mürettebata uyarıda bulunmak için teknedeki genel anons sistemini kullanmamıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

ispirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu