Yaşam

AB Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu ile Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden eğitim atağı

Ege Üniversitesi eğitim yelpazesini genişletmeye devam ediyor

Ege Üniversitesi’nin Urla ilçesinde faaliyet gösteren iki birimi olan Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi (Ege SAUM), yapılan kontrollerin ardından alanlarında değerli sertifikalı eğitimler vermeye hak kazandı. Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Ege SAUM Müdürü Prof. Dr. Celalettin Aydın, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak yaşam boyu öğrenme mottosuyla akademik birikimlerimizi topluma aktarmak için çalışıyoruz. Urla’da iki birimimizde vermeye hak kazandığımız sertifikalı eğitimlerle eğitim yelpazemizi daha da genişlettik.”

prof. Dr. Celalettin Ayıdn ise hem merkezin hem de kolejin değerli bir eğitim atağına giriştiğini belirtti. prof. Aydın, “Ege SUAM, Sualtı Sörveyleri alanında ülkemizdeki üniversiteler arasında ilk ve tek Türk Loydu onaylı hizmet sağlayıcıdır. Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son denetim sonucunda önceki yeterliliklerine ek olarak GMDSS Genel Telsiz Operatörü (GOC), Köprüüstü Kaynak Yönetimi (BRM) Eğitimi, Otomatik Radar Plotlama Cihazları (ARPA) Kullanım Eğitimi ve Radar Gözlem ve Haritalama Eğitimi sertifikası vermeye hak kazandı. Yapılan inceleme sonucunda kolejimizin Mürettebat, Sonlu, Balıkçı ve Yat Kaptanlarına Temel Deniz Emniyeti Eğitimleri (STCW) vermesi uygun görülmüştür.”

Meslek Yüksekokulu ve merkezin ortaklaşa verdiği eğitimlerden bahseden Prof. Türk Loydu onaylı Sualtı Kaynak sertifikası verilmektedir. Alanında önemli olan sertifikalı eğitimleri kurumlarımıza kazandırmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

gevas-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu